[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Adfærd

Kattens adfærd

Hvad din kats hale fortæller dig

Din kats hale kan fortælle dig, hvad der foregår inde i kattens hoved. Haler er gode humørindikatorer. Hvis du bruger lidt tid på at observere din kats adfærd, vil du begynde at forstå, hvad katten fortæller med sin hale.

Få mere at vide

Katte og rindende vand

Nogle katte er meget kræsne omkring deres vand. Selvom du giver katten frisk vand til hele dagen, kommer den løbende i det sekund, du tænder for vandhanen.

Få mere at vide

Hvorfor nogle katte ikke vil bruge kattebakken

Hvis din kat har ændret sine toiletvaner og ikke vil bruge sin bakke, er det muligt, at der er en indlysende årsag. Også selv om den er begyndt at gå på toilettet andre steder i huset. Beskidt kattebakke: Katte kan ikke lide at bruge en bakke, hvis den er meget tilsølet.

Få mere at vide

Hvorfor miaver katte?

Selv et lille barn kender og kan efterligne en kats miaven. Det velkendte "miav" er ikke bare en kattelyd. Det er faktisk en meget sofistikeret kommunikationsmetode.

Få mere at vide

Katten efter musen

Katte elsker at jage mus - Og som jægere fra naturens side er de meget gode til det. Din kat jager ikke, fordi hun er sulten - det er hun alt for velfodret til! Hun gør det faktisk pga.

Få mere at vide

Katte og vejrskift

Skiftende vejr betyder skiftende behov for din kat. Sommer- og vintermånederne medfører særlige problemer for katte.

Få mere at vide

Fyrværkeri uden frygt

Fyrværkeri er en sjov del af mange specielle begivenheder på alle tider af året. Men de høje lyde og lyse glimt kan gøre det alvorligt stressfuldt for din kat. Vi har sammensat en liste af nyttige råd for at gøre fejringen med fyrværkeri mindre skræmmende for din kat: · Lad der være nogle bekendte lyde i huset, for eksempel lad dit TV stå tændt eller spil musik, så det virker som en normal situation.

Få mere at vide

Adoption af en voksen kat

Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...). En voksen kats personlighed er mere gennemskuelig eftersom dens karaktertræk og særheder kan læses ud fra dens samvær med personalet på internatet. Mindre arbejde En anden årsag til at vælge en voksen kat i stedet for en killing er, at der vil være mindre arbejde.

Få mere at vide

Strintning og urinering indendørs

De fleste katte er meget særegne omkring deres toiletvaner og vil altid bruge en kattebakke indendørs eller urinere i haven. Hvis katten strinter eller urinerer i hjørnet af et rum, kan det derfor være årsag til bekymring. Katte bruger urin enten som et duftesignal eller for at "markere" sig selv overfor andre katte.

Få mere at vide

Min kat er kræsen

Hvis din kat er kræsen, skal du ikke bekymre dig, da katte katte har ry for at være ekstremt kræsne. Sandheden er, at kræsenheden generelt er tillært og ikke nedarvet.Du tror måske, at din kat vil have eller behøver variation i sin kost, men faktisk vil den med glæde spise det samme mad hver dag i hele dens liv, så længe det er et nærende måltid.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]