[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Fyrværkeri uden frygt

Fyrværkeri er en sjov del af mange specielle begivenheder på alle tider af året. Men de høje lyde og lyse glimt kan gøre det alvorligt stressfuldt for din kat.

Vi har sammensat en liste af nyttige råd for at gøre fejringen med fyrværkeri mindre skræmmende for din kat:

·         Lad der være nogle bekendte lyde i huset, for eksempel lad dit TV stå tændt eller spil musik, så det virker som en normal situation.

·         Luk alle døre og vinduer for at holde lydene udenfor på et minimum.

·         Træk gardinerne for så din kat ikke kan se noget af fyrværkeriet - de mange glimt kan skræmme din kat.

·         Sørg for, at din kat har et sted, den kan gemme sig, hvis din kat har lyst - dette kan være under møbler eller i et skab. Prøv ikke at friste din kat til at komme ud, da det påfører din kat yderligere stress.

·         Hvis din kat viser tegn på frygt så prøv at ignorere din kats adfærd, med mindre din kat er i fare for at skade sig selv. Men overlad ikke din kat til sig selv.

·         Hvis din kat er udendørs kat, som kommer og går som det passer den, så stil en kattebakke til den indendørs og når din kat kommer ind så luk lemmen, så den ikke går ud igen.

·         Hvis din kat tidligere har haft problemer med fyrværkeri, så kontakt venligst din dyrlæge for muligheden for at anvende medicin.

På lang sigt har din kat behov for, at lære at blive mindre skræmt ved høje lyde. Du vil måske ønske at søge råd hos din dyrlæge, som vil om nødvendigt henvise dig til en professionel dyreadfærdsterapeut.
    [ ↑ skip to content ↑ ]