[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sundhed og velvære

Sundhed og velbefindende

Våd- eller tørfoder til katte: Hvad er bedst?

Når du tager en lille killing med hjem, kan det være svært at vælge mellem våd- eller tørfoder. Begge er i sidste ende fremragende kilder til ernæring, hvis du giver den det i en passende balance, og nogle katteejere vælger at blande de to. Selvfølgelig har hver type foder sine fordele og ulemper. Her er, hvad du skal vide for at afgøre, hvad der er bedst for den.

Få mere at vide

Få din kat i forårshumør

Foråret er det perfekte tidspunkt for din hund at komme ud i det fri igen og få gang i de stive ben. Foråret kan også være en tid for fornyelser, og er derfor et godt tidspunkt til at tale om at ændre dårlige vaner

Få mere at vide

Korrekt ernæring til kattens udviklingstrin

Er du i tvivl om, hvordan du bedst sørger for din kats sundhed? Her er et tip: Begynd med maven. Ernæring er den vigtigste faktor for kattens helbred, så start tidligt og på den rigtige måde. Mere om ernæring

Få mere at vide

Har min kat virkelig brug for motion?

Det kan være svært at opfylde din kats behov for motion, især fordi mange katte synes at foretrække at slappe af. For lidt motion kan dog føre til vægtstigning, kedsomhed og indestængt energi. Hvor meget motion skal der så til? Læs mere …

Få mere at vide

Tandpleje til din kat – kræver ikke tandbørste!

Det er ikke kun et spørgsmål om flotte tænder, når du holder din kats tænder skinnende og hvide. Frisk ånde og skinnende tænder er et tegn på, at din kat er sund – og det modsatte er også tilfældet! Her er nogle metoder til at sikre, at din kat får den tandpleje, den har brug for … Læs mere her

Få mere at vide

Legetips til din kat

Leg kan være meget andet end et krassetræ – der er masser af sjove aktiviteter, som du kan lave med din kat, og de vil alle være med til at styrke båndet mellem jer og holde din kat i form og god humør. Mere om leg

Få mere at vide

Hudpleje til din kat

Alle kattedyr gør meget ud af at holde deres hud og pels ren. Selv de mest grundige katte vil dog sætte pris på lidt hjælp fra dig ind imellem. Mere om hudpleje

Få mere at vide

Sørg for, at din kat ikke bliver overvægtig

En af de mest almindelige årsager til bekymring hos katteejere er overvægt. Eftersom katte gerne selv vil bestemme, hvornår og hvor meget de spiser, kan der hurtigt sætte sig lidt ekstra vægt på din kat, hvis den ikke får tilstrækkelig motion og spiser forkert. Mere om vægt

Få mere at vide

Forkæl din kat i juletiden – uden at den tager på

Vores kæledyr fortjener også at mærke, at det er jul – men med alle de festlige julegodter kan vægtstigning om vinteren være et stort problem. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan hjælpe din kat med at forblive slank og sund i juletiden …

Få mere at vide

4 gode råd til at blive en bedre katteejer

Som de fleste katteejere ved, så er det kattene, der dominerer. Det er nemt at give efter for en kat, men det kan være sværere at være sikker på, at du gør det bedste for katten. Få 4 simple råd til at blive en mere ansvarlig katteejer ...

Få mere at vide

Sådan håndterer du din hunds eller kats problemer med maven

Mange hunde og katte har fra tid til anden problemer med maven. Selvom de nærmere detaljer ikke altid er så behagelige at læse om, er det vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente.

Få mere at vide

Er katteurt sikkert for min kat?

Katte elsker katteurt. Og urten er fuldstændig sikker - der er intet deri som kan skade din kat.

Få mere at vide

Adoption af en voksen kat

Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...). En voksen kats personlighed er mere gennemskuelig eftersom dens karaktertræk og særheder kan læses ud fra dens samvær med personalet på internatet. Mindre arbejde En anden årsag til at vælge en voksen kat i stedet for en killing er, at der vil være mindre arbejde.

Få mere at vide

Sorg hos katte

Der er meget lidt opmærksomhed omkring dette emne, hovedsageligt fordi katte ofte bliver betragtet som selvstændige dyr, som holder meget af deres "vilde" natur tilbage. Dog kan katte forandre deres væremåde efter tabet af en anden kat, fordi det nogle gange kan være svært for katten at forstå. Når dyr er tæt knyttede, er det sandsynligt, at de bliver kede af det over tabet af deres følgesvend.

Få mere at vide

Har din kat en følsom mave?

Katte kan have en følsom mave og være tilbøjelige til at udvikle fordøjelsesproblemer. Der er en række symptomer, som kan tyde på, at din kat har en følsom fordøjelse. Disse kan være mere eller mindre hyppige opkast, tarmluft, ildelugtende eller tilbagevendende diarré.

Få mere at vide

Fordele ved neutralisering

Sterilisering og kastrering er kirurgiske indgreb, der vil resultere i at din kat ikke kan reproducere. Ved sterilisering fjernes en hunkats æggestokke og ved kastrering fjernes en hankats testikler.

Få mere at vide

Tandpleje for katte

Tro det eller ej, men det er lige så vigtigt at pleje din kats tænder som dine egne. En ordentlig tandpleje til katte er et vigtigt kriterium for kattens overordnede helbred. Plak og tandsten Spyt, bakterier og madpartikler samles og danner plak hver dag.

Få mere at vide

Fordøjelsesproblemer er en af de mest almindelige årsager til at kontakte en dyrlæge

Det er vigtigt at være opmærksom på sin kats fordøjelsestilstand. Hvis du oplever tegn på fordøjelsesproblemer så som opkastning og diarré, bør du tage den med til dyrlægen.

Få mere at vide

Graviditet hos katte

Hvis du ikke planlægger at avle på din kat, er det bedst at få den steriliseret. En gravid kat er en betydningsfuld begivenhed, og hvis du har taget den store beslutning at lade din kat få killinger, så kan du glæde dig.

Få mere at vide

Når katten skal til dyrlægen

På et tidspunkt i kattens liv skal den en tur til dyrlægen. Da dette normalt er en stressende for katten, er der en række ting, du kan gøre for at gøre det nemmere for jer begge.

Få mere at vide

Urinvejssygdomme

Din kat kan ikke fortælle dig, om den har det dårligt, så du bliver nødt til at holde øje med eventuelle helbredsmæssige problemer, der kan opstå. Et af disse problemer kan være en urinvejssygdom, FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease). Hold øje med følgende symptomer: Smerte ved vandladning. Katten anstrenger sig, hyler eller viser på anden måde tydelige tegn på ubehag.

Få mere at vide

Sund hud og en sund pels

En vigtig del af at holde din kat i god stand er at sørge for, at den har en sund hud og pels. Mængden af pelspleje din kat behøver, er afhængig af race, men generelt jo mere hår en kat har, desto mere skal den redes og soignere sig.

Få mere at vide

Tager din kat på i vægt?

Mange katteejere bliver bekymrede, når deres kat begynder at tage på i vægt. Kastrerede katte har brug for en tredjedel mindre mad, end før de blev kastreret. De vil nemlig hurtigt blive overvægtige, hvis man ikke holder øje med dem, hvilket kan udgøre en sundhedsrisiko.

Få mere at vide

Risici ved indtagelse af for meget salt

Salt udgør en vigtig bestanddel i din kats kost og spiller en afgørende rolle i dens velbefindende. Salt (eller natriumchlorid)opretholder kropsvæsken og er nødvendigt for at organerne og nervesystemet kan fungere.

Få mere at vide

Er tør snude lig med en syg kat?

Bekymrede ejere spørger ofte, om en tør snude er lig med en syg kat. Det kan besvares meget kort: Nej. Der er uendelige mange grunde til, at din kat har tør og varm snude, men ingen af dem har noget at gøre med kattens helbred.

Få mere at vide

Katte i løbetid

Katte i løbetid har brug for speciel pleje og opmærksomhed. Hvis din kat allerede har været igennem en løbetidsperiode, vil du næppe glemme hendes hylen og konstante krav om opmærksomhed.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]