[ ↓ skip to navigation ↓ ]

At leve med andre kæledyr og familiemedlemmer

At leve med andre kæledyr og familiemedlemmer

En sund og sjov hverdag for din kat!

I en hverdag hvor alt kan ske, er det vigtigt også at huske på familiens firbenede medlemmer. Katte har brug for at blive stimuleret og føle sig trygge i deres hjem.

Få mere at vide

At introducere din nye killing til din kat

”Sig hej til din nye søskende!” At få et nyt familiemedlem er en speciel og spændende tid for hele familien.. eller måske undtagen jeres nuværende kat? Uanset hvor godmodig din kat er, er den stadig en kat og er derfor instinktivt meget beskyttende over for sit territorium og meget bevidst om sin plads i familiens sociale hierarki.

Få mere at vide

Katte og babyer

Hvordan vil en kat reagere på at få et nyt medlem i familien og hvordan forsikrer du at katten og babyen kan enes? Dyrlæge og adfærdspsykolog, Francesca Riccomini, giver råd om, hvordan du forbereder dit husdyr til en ny ankomst i familien. Mange ejere opfatter deres kat som et familiemedlem, og katten har derfor samme adgang til alle resurser, som hjemmet har at tilbyde. I kattevendinger betyder dette at få menneskelig opmærksomhed, hvilket ofte kræves, når der er nogen hjemme. Kan en kat og en baby så enes? Opmærksomhedens midtpunkt Det er ikke usædvanligt, at et kæledyr bliver plejet, eller endda forkælet, og opfattes som "babyen" i familien.

Få mere at vide

Mødet mellem ny kat og din nuværende hund eller kat

At præsentere en ny kat eller killing for din nuværende kat eller hund, kan være ret nervepirrende. Du vil, at de skal kunne enes og at dine nuværende kæledyr skal tage godt imod den nye kat i huset, men det er sjældent nemt.

Få mere at vide

Leg med din kat

At lege med din kat er en vigtig del af opretholdelsen af dens sundhed og jeres forhold. Heldigvis elsker katte at lege! Opretholdelsen af forskellig former for eneleg er især vigtigt for indendørskatte, specielt hvis de bruger en stor del af dagen alene.

Få mere at vide

Katte og børn

Få ting i livet er så fornøjeligt for børn som en pelset ven, og heldigvis elsker de fleste katte da også opmærksomheden fra et barn, som vil øse dem med det. Børn og katte kan sagtens leve og lege sammen, forudset at de respekterer hinanden. Småbørn bør aldrig blive efterladt alene med en kat. De kan være ret klodsede og kan ved et uheld såre eller skræmme katten, specielt en sårbar kat.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]