[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Nyttige tip

Nyttige tip til almindelige problemer med katte

Gør-det-selv-legetøj, som din kat vil elske

Det er ingen hemmelighed, at katte elsker at lege, men de er også kræsne med hensyn til deres valg af underholdning. Da katte hurtigt keder sig, skal du bytte rundt i dens legetøj en gang imellem, for at det bliver ved med at være frisk og spændende. Er du interesseret i at bevare din kats interesse? Prøv disse tre slags kreativt gør-det-selv-legetøj:

Få mere at vide

Det er vigtigt, at din kat får nok at drikke

Hvor mærkeligt det end kan lyde, så har huskattene, som har indtaget deres plads i vores hjem og vores hjerter, udviklet sig fra en art, der levede i ørkenen. Selv om der er mange forskelle på de katte, der er vores kæledyr, og deres oprindelige forfædre, så er der én ting, der ikke har ændret sig, og det er vores huskattes evne til at frembringe stærkt koncentreret urin og for mange kattes vedkommende en meget lille tørst.

Få mere at vide

Motion til katte – forklædt som leg

Vi tror ofte, det er svært at få katte til at motionere. Men rent faktisk elsker katte at motionere – på deres egne betingelser selvfølgelig. Her er nogle lege, der er så sjove, at din kat slet ikke vil lægge mærke til, at de er motion i forklædning!

Få mere at vide

5 nemme råd til pleje af neutraliserede katte

Du har samarbejdet med din dyrlæge og ved, at du har gjort det rigtige ved at få din kat neutraliseret. Du kan nu fortsætte med suveræn pleje efter operationen med disse 5 råd til neutraliserede katte …

Få mere at vide

Fem tips til at få katte til at lade være med at hvæsse kløer i møblerne

Synes du, at du undertiden har en kat med en mindre heldig karakter, i det mindste hvad angår møbler? Så er du ikke alene. Katte elsker at hvæsse kløer, så vi må finde den bedste måde, hvorpå alle kan bo sammen: katte, ejere og sofaer.

Få mere at vide

“Smil!” Hvordan tager du det perfekte billede af din kat

Alle katte er unikke og i ejerens øjne det smukkeste dyr, der nogensinde har gået på jorden. Sådan skal det være. Men hvordan fanger du den specielle ånd og personlighed hos din kat på et billede? Den gode nyhed er, at et billigt digitalkamera har gjort det nemmere end nogensinde… Teknikken til at tage et enestående billede af din kat er meget lig den, du vil bruge til at tage et hvilken som helst naturbillede - enorm tålmodighed; fleksibilitet omkring lys og eksponering; opmærksomhed om dyrets følelser; samt en masse 'skud'! Med et digitalkamera betyder antallet af billeder du tager ikke noget, så du kan bare 'skyde' løs.

Få mere at vide

Allergikere og katte

Du vil måske gerne have en kat, men er bekymret for de allergier, som du eller nogen i din familie måske har. Måske har du allerede en kat og har opdaget, at din allergi er et problem. Den gode nyhed er, at mennesker med allergi og katte godt kan leve sammen! Allergier mod katte er forårsaget af en reaktion overfor nogle bestemte proteiner fundet i olier, der findes i kattens hud og i hendes spyt.

Få mere at vide

At rejse med din kat

De fleste katte er ikke glade for at rejse. De er normalt meget bundne til deres territorium og kan føle sig sårbare, når de ikke føler sig på hjemmebane.

Få mere at vide

Adoption af en voksen kat

Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...). En voksen kats personlighed er mere gennemskuelig eftersom dens karaktertræk og særheder kan læses ud fra dens samvær med personalet på internatet. Mindre arbejde En anden årsag til at vælge en voksen kat i stedet for en killing er, at der vil være mindre arbejde.

Få mere at vide

Urinering indendørs

Katte er normalt meget særegne omkring deres toiletvaner og vil altid bruge en kattebakke indendørs, hvis den er tilgængelig, eller urinere i haven. Hvis den urinerer indendørs, kan det derfor være årsag til bekymring. Undtagelsesvis kan et uheld forekomme, hvis katten er syg, lukket inde på et værelse eller pludselig er blevet bange.

Få mere at vide

At flytte og tage katten med

Hvis der er noget, som er mere stressende end at flytte, så er det at flytte med din kat. Med nøje planlægning kan alt dog gå som smurt. Katte udvikler stærke bånd med deres omgivelser, så det at flytte kan muligvis være stressende.

Få mere at vide

Håndtering af hårbolde

Næsten alle katteejere har set en hårbolle eller hørt lyden fra deres kat, som prøver at hoste en op. Hårbollerne er letgenkendelige, da hårene tager en cylindrisk form (tubeformet). Nogle gange vil hårboller komme op med galde eller madrester.

Få mere at vide

Gode råd i sommervarmen

Lige som mennesker har katte brug for ekstra beskyttelse, når det er varmt og solrigt. Solskoldning, hedeslag og dehydrering kan både forekomme hos inde- og udekatte, så sørg for, at du er godt forberedt, når det varme vejr kommer.

Få mere at vide

Børstning af din kat

Katte er ekstremt renlige dyr, men selv den mest sarte kat kan have brug for lidt hjælp til den daglige pleje, især hvis den har lang pels. At børste din kat er også en rigtig god måde til at styrke jeres forhold. Det er en god idé at vænne din kat til at blive børstet og kæmmet fra en tidlig alder.

Få mere at vide

Sådan plejer og bader du din kat

Enhver der har kat ved, at de er omhyggelige pelsplejere. De fleste katte vil bruge en stor del af dagen på pelspleje, men nogen gange kan de have behov for lidt ekstra hjælp – for eksempel hvis de har været skadet, eller hvis lange hår bliver sammenfiltret.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]