[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Katten efter musen

Katte elsker at jage mus - og som jægere fra naturens side er de rigtig gode til det. Din kat jager ikke, fordi den er sulten - det er den alt for velfodret til! Den gør det pga. et naturligt instinkt.

Uønskede gaver

I sjældne tilfælde kan din kat efterlade dig en lille "gave" på dit dørtrin i form af en mus eller noget større. Katteforskere er ikke helt sikre på, hvorfor katte efterlader deres døde bytte til deres ejere, men de tror, at det er pga. en eller to årsager:

  • Et hengivelsestegn til deres ejere.

De elsker jo at jage, dræbe og lege med døde mus, så hvorfor skulle du ikke også det?

  • Som resultat af et forældreinstinkt.

Kattemødre lærer deres killinger at jage ved at give døde eller sårede dyr til deres unger, for at de kan "øve sig". Så din kat prøver måske at lære dig at jage!

Forebyggelse

Den mest effektive måde at afholde din kat fra at jage, er at holde den indendøre. Dette er måske ikke praktisk, specielt hvis den er vant til at gå ude. Du kan også prøve at stimulere den med mere leg derhjemme. Aktiviteter, der stimulerer jagt, så som at jage legetøj eller at lege med andre katte, kan give din kat den stimulering, den har brug for, for at afholde den fra at jage i naturen. Husk med det samme at smide alle dens "trofæer" ud - hvis du ikke gør det, vil killingen tro, at det er i orden at blive ved med at komme hjem med dem. Et par plastikhandsker er gode at have til netop denne opgave!

[ ↑ skip to content ↑ ]