[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sådan holder du killingen i god form


Ligesom mennesker har katte brug for motion for at holde sig sunde og raske. De bliver dog nok ikke faste kunder i fitnesscentret.

 

 

Killinger, som kommer ud

 

Et par uger efter at killingen har fået sit andet sæt vaccinationer, kan du beslutte at begynde at lukke den ud. Hvis du gør det, får du sikkert ingen problemer med, at den mangler motion. Killingen vil instinktivt vandre rundt, jage, klatre og undersøge omgivelserne og dermed få masser af motion.

 

 

Killinger, som lever indendørs

 

Flere og flere beslutter at holde katte inden døre altid. Det kan være, fordi de bor i lejlighed uden have eller i stærkt trafikerede områder.

 

Hvis du har valgt, at din killing skal være indekat, skal du arbejde lidt hårdere for at sikre, at den får brugt sine naturlige rovdyrinstinkter som at jage, klatre og kradse. Den har også brug for motion for at holde sig sund og rask, og disse behov kan opfyldes igennem leg. Alle katte elsker at lege, men det er livsvigtigt for indekatte.

 

De bedste lege og legetøj opmuntrer katten til at ligge på lur, overfalde, jage og slå ting rundt med poterne. Killingen vil elske legetøj, som bevæger sig, og ting på en snor er sikkert et stort hit. Du kan også købe mekanisk legetøj, som killingen kan løbe rundt efter. Eller hvad med et stykke legetøj fyldt med katteurt? Det er nogle katte helt vilde med. Din killing vil elske at klatre og gemme sig, og du kan også købe færdige aktivitetscentre til katte, men papkasser er et billigere alternativ. Og glem ikke kradsebrættet, hvor killingen kan få brugt musklerne i ryg og skuldre, samtidig med at det beskytter dine møbler.

 

Husk, at katte er intelligente og hurtigt kommer til at kede sig. Det er en god idé at skifte imellem det legetøj, du giver killingen.

 

Ud over at give katten stimulerende legetøj skal du regne med mindst 20 minutters interaktiv leg med killingen hver dag. Det skal nok holde musklerne faste og leddene fleksible. Og så er det en god måde at være sammen på.

 

 

Fede katte

 

Et andet vigtigt element i killingens sundhed er at sikre sig, at den ikke bliver overvægtig. Mange hunde og katte i Danmark bliver tykkere og tykkere, og nogle eksperter mener, at helt op til 50% af kattene i landet slæber rundt på flere kilo, end de burde. Specielt kastrerede katte har lettere ved at tage på i vægt. For at afholde din killing fra at medvirke til den deprimerende statistik skal du blot følge nogle enkle retningslinjer.

 

For det første skal du give killingen et velafbalanceret foder som Hill's Science Plan Kitten eller Hill's Science Plan Nature's Best Kitten. Følg fordringsvejledningen på emballagen med hensyn til, hvor meget du skal give dagligt.

 

Giv ikke killingen godbidder. En småkage for en kat er det samme, som om vi spiste en hel pakke (Hill's forskning). Hvis du vil give killingen godbidder, skal du bruge nogle, som er specielt beregnede til katte, og regne dem med i kattens daglige fodermængde.

 

Sørg for, at killingen får masser af motion.

 

Og hold så øje med killingens vægt. Hvis du bemærker, at den kryber opad, skal du tale med dyrlægen, som kan anbefale et specielt foder som f.eks. Hill's Prescription Diet.

 

 

Killingens effekt på dit helbred

 

Nu, da vi er inde på emnet sundhed og motion, vidste du så, at det faktisk er godt for dit helbred og velvære at have en kat? Forskning viser for eksempel, at det at kæle med en kat kan få blodtrykket til at falde.

 

Det er måske ikke den store overraskelse for dig. Du har vel ikke brug for videnskabsmændene til at fortælle dig, hvor godt du har det sammen med din kat, vel?

[ ↑ skip to content ↑ ]