[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kattekillingens træning og adfærd

Gode råd til opdragelse af din kattekilling:

Renlighedstræning af killingen

Katte er naturligt renlige dyr, og måske har killingen allerede lært at bruge kattebakken af sin mor. Du skal blot købe en kattebakke i plast, som er stor nok til, at killingen kan bevæge sig i den, og fylde den med tilstrækkeligt kattegrus til at dække bunden af kassen (hvis du kan bruge det samme grus som opdrætteren, vil katten sætte pris på den velkendte duft og fornemmelse).

Få mere at vide

Mødet med de andre katte

Hvis du allerede har en kat derhjemme, vil den sikkert forsvare sit territorium, når den nye killing kommer ind i huset. Det er helt naturligt, at du gerne vil have, at den nye killing bliver accepteret af den ældre kat, men det er lige så naturligt, at den har brug for tid og overtalelse til at acceptere det, den betragter som en rival.

Få mere at vide

Hjælp din killing til at blive en social kat

Din killing skal helst vokse op og blive en kat, som har et godt forhold til mennesker, og som er en ven og kammerat. Hvis det skal lykkes, skal du huske, at katte har en meget kort socialiseringsfase. Derfor er de første 4-16 uger i kattens liv et kritisk tidspunkt for den adfærdsmæssige og sociale udvikling.

Få mere at vide

Killingepsykologi

Det kan godt betale sig at prøve at forstå, hvordan din killing tænker, og hvorfor den opfører sig, som den gør. Det giver dig et endnu tættere forhold til den, og desuden hjælper det dig med at fjerne destruktiv adfærd, så killingen udvikler sig til en kat, du vil være glad for at dele dit hjem med.

Få mere at vide

Leg med børn

Killingen er et naturtalent til at lege. Den kan gøre alt til en leg. Et stykke papir eller folie, som er knuget sammen til en bold, en hætte til en pen, en hvilken som helst lille ting i et stykke snor.

Få mere at vide

Kan katte opdrages?

For at opdrage din killing skal du prøve at forstå, hvordan den tænker og opfører sig. Katte er anderledes end hunde. Hunde er flokdyr, som ønsker at gøre deres "fører" (dig) glad.

Få mere at vide

Forstå din killing

Katte er gode til at fortælle dig, hvad de vil, enten højlydt eller via deres kropssprog. Det varer ikke længe, før du forstår, hvad killingen prøver at sige. Miav Du vil høre færre små "mjav" fra killingen, når den bliver større, men i stedet lærer du at forstå den mere voksne, tydelige mjaven.

Få mere at vide

Derfor kradser din killing

Killingens kløer vokser i takt med, at den selv bliver større! For at holde kløerne korte, kradser katten. Det er en naturlig måde at afmærke territoriet på, og det er også en god måde at strække ud på. Samtidig med de synlige mærker efterlader kradsningen også en duft, som frigiver hormoner.

Få mere at vide

Hvad synes din killing er en god ferie?

Alle elsker da at have ferie, ikke? Mange katte kan ikke lide at køre i bil, men hvis de bliver vænt til det, fra de er helt små, er det normalt ikke noget problem. Mange feriesteder er kattevenlige, så forhør dig, før du lægger planer for ferien. Måske vil den hellere blive hjemme Før du tager killingen med dig på ferie, skal du finde ud af, om den kan lide at køre bil.

Få mere at vide

At rejse med din killing

Hvis du skal have killingen med ud at rejse, eller af en anden grund er nødt til at tage den med væk fra hjemmet, skal du transportere den i en sikker transportkasse. De fleste katte bryder sig ikke om transportkasser og løber ofte deres vej, så snart de ser, at den bliver taget frem. For at forhindre, at killingen udvikler den frygt, er det en god idé at lade transportkassen stå et sted, hvor katten kan komme til den, med døren åben.

Få mere at vide

Kan katte se i mørke?

Nu, da du har fået en ny, lille killing, bliver alt det, du har hørt om katte i årenes løb, pludselig relevant. Men de myter og ammestuehistorier, du er vokset op med, kan være svære at finde hoved og hale i. Her kommer en liste, som kan hjælpe dig med at skille myter fra virkelighed: Lander katte altid på benene? Svaret er desværre et rungende "nej".

Få mere at vide

Skør med katteurt

Katteurt - en grøn oplevelse Katteurt er meget fascinerende for katte og katteelskere. Der er omkring 250 forskellige arter af Nepeta Cataria og det bliver ofte omtalt som katteurt eller kattemynte.

Få mere at vide

Hold din killing tæt ved hjemmet

Killinger med udendørsadgang får ofte mange sjove oplevelser, men de møder også mange farer: trafik, hunde, andre katte, overførsel af lopper eller andre sygdomme - listen er endeløs. Det kan være en meget nervepirrende oplevelse endelig lade din killing gå ud i den store vide verden. Der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at sørge for din killings sikkerhed. Killinger bør ikke komme udenfor og blande sig med andre katte før de er blevet vaccineret.

Få mere at vide

Er din killing kræsen?

Forandringer er et uundgåeligt i livet, selv for katte. Tag den første fødselsdag som et eksempel. Det er en rigtig milepæl for en kat, hvor den går fra at være killing til en voksen kat.

Få mere at vide

Katten efter musen

Katte elsker at jage mus - og som jægere fra naturens side er de rigtig gode til det. Din kat jager ikke, fordi den er sulten - det er den alt for velfodret til! Den gør det pga.

Få mere at vide

Sæsonmæssige råd

De forskellige årstider betyder nye eventyr for killingen, men også visse risici. Hvis du følger trinene nedenfor, kan killingen nyde de forskellige årstider lige så meget som du.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]