[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Leg med børn

Killingen er født legesyg

Killingen er et naturtalent til at lege. Den kan gøre alt til en leg. Et stykke papir eller folie, som er knuget sammen til en bold, en hætte til en pen, en hvilken som helst lille ting i et stykke snor... killinger kan simpelthen ikke modstå fristelsen til at lege. Og den vil være lykkelig, hvis du vil være med i alt det sjove. Derfor udvikler legene et stærkt bånd imellem dig og din kat.

En ny verden at udforske

Da killingen er et nysgerrigt lille væsen, vil den elske at udforske alting, især lukkede områder. En papirspose, åbne skabe eller skuffer, under sengen... Killingen må bare undersøge, hvad der er derinde. Så vær opmærksom på ikke at lade døren til vaskemaskinen eller tørretumbleren stå åben, for at undgå, at killingen bliver lukket inde. Og husk at lukke låget ned over toilettet...

Killingens eget legetøj

Der er masser af sjov at hente i killingelegetøj, især små, bløde genstande. De kan nemt puffes rundt eller samles op i kløerne eller tænderne. Og når du leger gemmeleg med et stykke blødt legetøj, bruger killingen sit medfødte jagtinstinkt i timelange lege, hvor den jagter sit bytte. Sprøjt katteurt (Baldriantinktur) på legetøjet, så bliver killingen vild af lykke. Katteurt (Baldriantinktur) indeholder et stof ved navn nepetalacton, som katte elsker. Men pas på - nogle katte reagerer aggressivt over for katteurt, og nogle reagerer slet ikke.

Killingens naturlige nysgerrighed kan få den til at prøve at bide i potteplanterne i hjemmet, og mange af dem kan være giftige. Det er en god idé at kontrollere potteplanterne og holde dem, der kan være giftige, uden for kattens rækkevidde. Liljer, julestjerner og alpevioler kan være særligt giftige for katte.

Kradseri

Det er vigtigt for killingens velvære at kradse og strække sig, og møbler og gardiner vil helt sikkert være nemme mål. Men giv fra starten killingen et kradsebræt, som kan distrahere den fra at angribe møblerne. Og som en ekstra bonus holder det kløerne korte. Hvis killingen ikke bryder sig om kradsebrættet i første omgang, kan du prøve at sprøjte med katteurt (Baldriantinktur) omkring foden. De fleste katte kan ikke modstå duften, så den ender sikkert med at mene, at kradsebrættet ikke er en helt dum idé alligevel.

Katte og børn er skabt for hinanden. Med tiden

Det er ikke nogen overraskelse, at børn er helt vilde med killinger. Men hvis de er under 5 år, bør de ikke lege med killinger, som er under et halvt år gamle. Grunden er, at de er meget legesyge, og deres kløer og tænder er meget skarpe. Et meget lille barn forstår måske ikke, at en lille rift er en del af legen. Det er skønt for børn at vokse op med et kæledyr i familien, og de udvikler et meget tættere forhold, når begge parter er gamle nok til at forstå hinanden.

Lær børnene, hvordan de skal tage sig af det nye familiemedlem, hvordan de skal lege med den og fodre den (og husk også, hvad de ikke skal fodre den med). Og giv dem ansvarsfølelse ved at lade dem vaske madskålen op ind imellem. Selvom killingen er uimodståelig, skal børnene forstå, at den har brug for meget søvn, så de ikke forstyrrer den, når den ruller sig sammen i sin kurv og prøver at få lidt hårdt tiltrængt hvile.

 


[ ↑ skip to content ↑ ]