[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Din killing bliver voksen

Når din killing bliver et år, er den voksen. Det kan godt være, at den stadig opfører sig som en legesyg killing, men dens behov har ændret sig. Nu er katten fuldvoksen og skal have foder til voksne katte - et foder som giver den de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som den har brug for.

Voksne katte bruger ikke så meget energi som killinger, så hvis du bliver ved at fodre med killingefoder, ville den blive overvægtig. Dyrlægen kan rådgive dig om kattens kost og anbefale et velegnet voksenfoder. Det er en god idé at skifte gradvist fra killingefoder til det nye voksenfoder over en periode på fem-syv dage for at vænne katten til den nye smag og konsistens.

Hvis du ikke vil avle på din kat, bør du overveje at få den kastreret/steriliseret. Det kan have mange fordele for dens helbred. Tal med dyrlægen om de fordele, det kan have for katten. Imidlertid har steriliserede/kastrerede katte en højere risiko for at tage på. Når katten er kastreret/steriliseret, har stofskiftet en tendens til at blive langsommere, og det betyder, at den ikke har brug for så mange kalorier. Der findes specielt foder, som kan hjælpe med at forhindre, at katten tager på i vægt, efter den er blevet kastreret/steriliseret, som for eksempel Hills™ Science Plan™ NeuteredCat.

Når katten er 14 måneder gammel, anbefaler dyrlægen også ekstra vaccination for at sikre, at katten bliver ved at være immun over for forskellige sygdomme. Det er også et godt tidspunkt at sikre, at beskyttelsen mod parasitter og orm er, som den skal være ved hjælp af loppebehandlinger og ormkure.


[ ↑ skip to content ↑ ]