[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Pleje af en ældre kat

Sådan holder du nemt din ældre kat i gang

Når katte bliver ældre, begynder de måske at gå en smule langsommere, hoppe lidt mere forsigtigt og være lidt mindre legesyge. Selvom dette er normalt for ældre katte, kan det godt bekymre katteejere. Du kan hjælpe din kat med at holde sig i gang ved at tilskynde den til at holde hjernen og kroppen kvik og aktiv. Den lille killing, som ankom til dit hjem for år tilbage, har nu nået pensionsalderen, og det er op til dig at sørge for din kats mentale og fysiske sundhed.

Få mere at vide

Sådan håndterer du din hunds eller kats problemer med maven

Mange hunde og katte har fra tid til anden problemer med maven. Selvom de nærmere detaljer ikke altid er så behagelige at læse om, er det vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente.

Få mere at vide

Katte og vejrskift

Skiftende vejr betyder skiftende behov for din kat. Sommer- og vintermånederne medfører særlige problemer for katte.

Få mere at vide

Børstning af din kat

Katte er ekstremt renlige dyr, men selv den mest sarte kat kan have brug for lidt hjælp til den daglige pleje, især hvis den har lang pels. At børste din kat er også en rigtig god måde til at styrke jeres forhold. Det er en god idé at vænne din kat til at blive børstet og kæmmet fra en tidlig alder.

Få mere at vide

Håndtering af hårbolde

Næsten alle katteejere har set en hårbolle eller hørt lyden fra deres kat, som prøver at hoste en op. Hårbollerne er letgenkendelige, da hårene tager en cylindrisk form (tubeformet). Nogle gange vil hårboller komme op med galde eller madrester.

Få mere at vide

At flytte og tage katten med

Hvis der er noget, som er mere stressende end at flytte, så er det at flytte med din kat. Med nøje planlægning kan alt dog gå som smurt. Katte udvikler stærke bånd med deres omgivelser, så det at flytte kan muligvis være stressende.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]