[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Enæring og fodring

Ældre kattes ernæringsbehov

cat

Når din kat bliver ældre, kan fodringstidspunktet blive en reel udfordring for både dig og din kat. Da din kats ernæringsbehov kan ændres eller variere, når katten bliver ældre, er det vigtigt at forstå årsagerne hertil.

Fakta om ældre katte og vægt

Hvis du bemærker, at din kat spiser samme mængde, men stadig tager på, kan det skyldes kattens nedsatte stofskifte eller aktivitetsniveau. Overvægt kan medføre visse sygdomstilstande, der ofte forbindes med ældre katte, såsom hjerte-, åndedræts-, urinvejs-, hud- eller ledproblemer. Mindre fodermængder eller en gradvis overgang til lavkaloriefoder og mere motion kan hjælpe til med at holde vægten nede.

Hvis din ældre kat ikke har problemer med at spise, men taber sig, kan det skyldes en hjertesygdom, dysfunktion i skjoldbruskkirtlen eller diabetes mellitus. Nogle katte kan på den anden side spise mindre og tabe sig på grund af en smertefuld periodontal sygdom (sygdom i tænder eller tandkød) eller nyresygdom. Enhver større ændring af din ældre kats vægt bør drøftes med dyrlægen.

Hvis din kat har mistet appetitten, kan det skyldes nedsat smagssans, der vil påvirke mængden af ernæring, som din kat indtager dagligt. Mistet appetit kan også være forbundet med sygdom, så du bør kontakte dyrlægen. Hvis din kat udviser tegn på nedsat appetit, kan du forsøge at give den portionsposer eller foder med en smag, som du ved, din kat elsker.

Korrekt ernæring kan hjælpe

Der er nu mulighed for hjælp takket være den nye sammensætning, der er let at tygge og fordøje. Det nye foder Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing indeholder omega-3-fedtsyrer sammen med en eksklusiv blanding af antioxidanter og andre næringsstoffer, der hjælper:

 • Kontrolleret mineralindhold for optimal nyresundhed og reducerede uheld i hjemmet
 • Med essentielle amino- og fedtsyrer for at hjælpe med at bevare sunde organer og bevare immunsystemets naturlige funktion
 • L-carnitin til at understøtte slank muskelmasse og større adræthed
 • Eksklusivt indhold af antioxidanter for større samspil med mennesker og mental klarhed

Valg af det korrekte foder kan give din ældre kat et langt og sundt liv. Kontakt din dyrlæge for flere oplysninger om din senior kats ernæringsbehov.

 • NY Senior 11+ Healthy Ageing

  Fås både som tør- og vådfoder i lækre portionsposer.

  Produktsortiment
 • Top 10 sundhedstips

  Specifikke sundhedstips om ældre katte for et langt og sundt liv.

  Læs artikel
 • Tips til et bedre dyrlægebesøg

  Tiltag, du kan planlægge og forberede til din ældre kats næste besøg

  Bedre dyrlægebesøg
[ ↑ skip to content ↑ ]