[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ernæring og fodring

Sådan overgår din kat til Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing kattefoder

cat

Vi ved alle, at overgange ikke altid er lette. Tag for eksempel din kat - der vokser og udvikler sig fra killing til voksen kat, fra moden voksen til nu en senior kat. Overgangen til hvert nye udviklingstrin har krævet en ændring i din ældre kats kost for at bevare et sundt helbred og korrekt ernæring.

Det er ikke kun vigtigt at overføre din senior kat til et specielt sammensat foder til ældre katte. Det er også vigtigt, at overgangen sker korrekt.

Gå langsomt frem. En for hurtig overgang til nyt kattefoder kan resultere i opkastning og diarré. En gradvis overgang fra det nuværende kattefoder til det nye foder er vigtig for at undgå fordøjelsesproblemer forårsaget af det nye foder.

Vær tålmodig. Det er lettere sagt end gjort at udvise tålmodighed, men det er nødvendigt for at hjælpe med til at sikre, at din senior kat accepterer det nye foder. Hvis det nye kattefoder har en anden form end kattens nuværende foder, kan det tage længere tid, før din kat accepterer den nye form. Og så er det nu, der er brug for stor tålmodighed!

Glem ikke vand. Hvis du skifter fra kattefoder på dåse til tørfoder, er det vigtigt, at din kat drikker en passende vandmængde for at forebygge forstoppelse. Det kan i dette tilfælde vare syv dage eller længere, inden overgangen er fuldendt.

Fodringsvejledning for overgang

Dage Nuværende foder Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing kattefoder
1-2 75 % 25 %
3-4 50 % 50 %
5-6 25 % 75 %
7 100 %

Dette er kun en generel vejledning. Din dyrlæge vil anbefale en overgangsplan, som passer til din kats behov.

Daglig fodringsvejledning til Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing kattefoder

Følgende mængder er kun vejledende. Din ældre kat kan have behov for mere eller mindre for at bevare den korrekte vægt. Juster efter behov. Hvis du er usikker, kan du spørge din dyrlæge.

 • Sørg for, at katten altid har adgang til frisk vand!
Kropsvægt Mængde tørfoder pr. dag
2 kg 25 - 35 g
3 kg 35 - 50 g
4 kg 45 - 60 g
5 kg 55 - 75 g
6 kg+ 11 g/kg

Gennemfør overgangen til Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing kattefoder langsomt, og hjælp din senior kat med at bekæmpe aldersrelaterede ændringer. Læs flere oplysninger om den forskel det kan gøre for din ældre kat.

 • Specifikke behov

  Ældre katte har specifikke behov for bekæmpelse af aldersrelaterede forandringer.

  Ernæringsbehov
 • NY Senior 11+ Healthy Ageing

  Fås både som tør- og vådfoder i lækre portionsposer.

  Produktsortiment
 • Top 10 sundhedstips

  Specifikke sundhedstips om ældre katte for et langt og sundt liv.

  Læs artikel
[ ↑ skip to content ↑ ]