[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sundhed og velbefindende

Sundhed og velvære

Syv fordøjelsesproblemer, som hunde kan lide af, og hvordan de skal håndteres

Har din hund det ikke så godt? Kan den måske være ramt af et af de mange fordøjelsesproblemer, som hunde kan lide af? Hvis den kaster op, eller du bemærker problemer med dens afføring, kan den være ramt af mave-tarm problemer eller problemer med fordøjelsessystemet.

Få mere at vide

Hunde og ernæring

Hunde har boet, arbejdet, udviklet sig og spist sammen med mennesker i over 32.000 år.
Fordi vores hunde er påvirket af tusinder af generationer af menneskers kærlighed og omsorg, har de udviklet sig til at spise det samme som os: et stort udvalg af det bedste, som naturen kan tilbyde.
Ligesom vi ikke kan overleve på kun at spise bøffer, så har vores hunde også brug for en balance med næringsrige mineraler, vitaminer, proteiner og kulhydrater for at trives.

Få mere at vide

Gør det til en vane at give din hund motion

Foråret er det perfekte tidspunkt for din hund at komme ud i det fri igen og få gang i de stive ben. Foråret kan også være en tid for fornyelser, og er derfor et godt tidspunkt til at tale om at ændre dårlige vaner

Få mere at vide

Stress hos vores hunde: Strategier for håndtering af stress

Mange hunde har en “forkælet” tilværelse med bløde og behagelige hundekurve, lækre godbidder og masser af kærlighed og hengivenhed. Alligevel bliver de ofte også stressede.

Få mere at vide

At undgå opblussen af ledproblemer med 3 enkle trin!

Mens resten af naturen gør sig klar til at drosle ned om efteråret, 'vågner' symptomerne på ledproblemer ofte i takt med, at det mere fugtige og kolde vejr sætter ind. Her er tre enkle trin til, hvordan du kan hjælpe din hund med at undgå opblussen af symptomerne i dette efterår!

Få mere at vide

Tips til at motionere hunde – få dem i form

Prøv vores fem tips til at motionere hunde for at få dit hund i form igen.

Få mere at vide

Tegn på fodersensitivitet, du kan se efter hos din hund …

Ligesom for mennesker er der nogle ingredienser, der bare ikke fungerer for en specifik hunds fordøjelse. Her er nogle tegn, du kan se efter, hvis du tror, din hund kan være fodersensitiv ...

Få mere at vide

Vejledning til ejeren om miniracers særlige behov

Det kan ikke benægtes, at små, miniature- og skødehunderacer er specielle. De er søde, elskelige og tilstrækkeligt små til, at de kan tages med næsten overalt. De har også tendens til at leve længere end større hunde. Men den meget lille størrelse ledsages af visse unikke behov, som ejeren af en lille hunderace skal tage højde for.

Få mere at vide

Lille hund, stort taljemål?

Vidste du, at 41% af alle hunde i Europa er af små racer? Dette antal stiger med 7% hvert år!1

Få mere at vide

Fordele ved at neutralisere din hund

Læs om fordelene ved at få neutraliseret din hund og om, hvordan hunden kan forandre sig bagefter.

Få mere at vide

Sådan håndterer du din hunds eller kats problemer med maven

Mange hunde og katte har fra tid til anden problemer med maven. Selvom de nærmere detaljer ikke altid er så behagelige at læse om, er det vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente.

Få mere at vide

Udvælgelse af din hunds dyrlæge

Efter dig og din familie, er din hunds dyrlæge den vigtigste person i dens liv, eftersom dyrlægen trods alt er ansvarlig for hundens helbred gennem hele dens liv. Så hvordan vælger du en dyrlæge, som vil give den bedst mulige behandling og pleje? En af de bedste måder at finde en dyrlæge på er gennem en anbefaling fra en ven.

Få mere at vide

Når hunden skal til dyrlægen

Dyrlægebesøget kan bare være en rutineundersøgelse, en vaccination eller det kan være, fordi din hund er syg eller er kommet til skade, men før eller senere skal du have din hund med til dyrlæge. En tur til dyrlægen kan være en stresset oplevelse for din hund. Der vil være mange underlige indtryk, lugte, lyde, mennesker og dyr. Der er dog en række af ting, du kan gøre for at sikre, at både du og din hund får et roligt og stressfrit besøg hos dyrlægen.

Få mere at vide

Håndtering af hundelopper

Meget få ting kan være ligeså frustrerende for en hundeejer som hundelopper. De kan give pinefulde bid og i nogle tilfælde overføre sygdomme. En infektion er irriterende men kontrollerbar, og med en smule arbejde kan det behandles og afværges.

Få mere at vide

Fordøjelsesproblemer er en af de mest almindelige årsager til at kontakte en dyrlæge

Det er vigtigt at være opmærksom på sin hunds fordøjelsestilstand. Hvis du oplever tegn på fordøjelsesproblemer så som opkastning og diarré, bør du tage den med til dyrlægen.

Få mere at vide

Har din hund en følsom mave?

Hunde kan have en følsom mave og være tilbøjelige til at udvikle fordøjelsesproblemer. Specifikke racer såsom Tysk Schæfer er mere følsomme end andre racer. Der er en række symptomer, som kan tyde på, at din hund har en følsom fordøjelse.

Få mere at vide

Fyrværkeri uden frygt

Fyrværkeri er en sjov del af mange specielle begivenheder på alle tider af året. Men de høje lyde og lyse glimt kan gøre det alvorligt stressfuldt for din hund. Vi har sammensat en liste af nyttige råd for at gøre fejringen med fyrværkeri mindre skræmmende for din hund: Lad der være nogle bekendte lyde i huset, for eksempel lad dit TV stå tændt eller spil musik, så det virker som en normal situation.

Få mere at vide

Risici ved indtagelse af for meget salt

Salt udgør en vigtig bestanddel i din hunds kost og spiller en afgørende rolle i dens velbefindende. Salt (eller natriumchlorid) opretholder kropsvæsken og er nødvendigt for at organerne og nervesystemet kan fungere.

Få mere at vide

Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul

Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.

Få mere at vide

Hvad skal jeg gøre ved min overvægtige hund?

Akkurat som for dig og mig er det nemt for en hund at tage uønskede kilo på. Desværre lever overvægtige hunde et kortere liv og med nedsat livskvalitet. De er også mere modtagelige overfor sygdomme såsom diabetes, lunge- og hjerteproblemer, hudproblemer og ledgigt.

Få mere at vide

Pleje af hundens tænder

Tro det eller ej, det er ligeså vigtigt at pleje din hunds tænder som dine egne. En ordentlig tandpleje er et vigtigt kriterium for hundens overordnede helbred. Spyt, proteiner, bakterier og madpartikler samles og danner plak, som gradvist ophobes, hvis det bliver på tænderne.

Få mere at vide

Hudallergier

Hudallergi er ikke uhørt hos kæledyr. Det gælder også pollen og husstøv, som kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, og kan have den samme effekt på hunde.

Få mere at vide

Gode råd i sommervarmen

Solskin og sommervarme kan give os et skub efter en lang vinter, men din hund har brug for særlig pleje for at kunne nyde det varme vejr på en sikker måde. Solskoldning Alle områder af huden, som kun er dækket med et tyndt lag hår er udsat for solskoldning. Tro ikke, at din hund er fornuftig nok til at søge skygge, selv når det er meget varmt.

Få mere at vide

Sund hud og sund pels

En vigtig del af at holde din hund sund og rask er at forsikre sig om, at den har sund hud og pels. Mængden af pleje, som din hund behøver, vil variere, men alle hunde bør blive plejet regelmæssigt.

Få mere at vide

Bi-og hvepsestik

Alle hunde er nysgerrige og elsker at løbe rundt og jage ting, også insekter! For det meste vil bi- og hvepsestik kun forårsage mindre smerte og irritation hos din hund. Hvis hunden dog bliver stukket flere gange, i munden eller på halsen, kan det være farligt og en tur til dyrlægen vil være nødvendig. Det er ikke det lille sår fra stikket, som forårsager smerten men den lille mængde af gift, som bien efterlader ved stikket.

Få mere at vide

Er hunden syg, hvis den har tør snude?

Bekymrede hundeejere spørger ofte om deres hund er syg, hvis dens snude er tør, og det korte svar er nej. Der kan være mange årsager til, at din hund har en tør og varm snude, som ikke har noget at gøre med dens helbred.

Få mere at vide

Er chokolade giftigt for hunde?

Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Få mere at vide

Drægtighed hos hunde

Hvis du ikke har planer om at avle på din hund, er det bedst at få hende steriliseret. Hvis du alligevel tager den store beslutning at lade hende få hvalpe, så har du noget af et eventyr i vente.

Få mere at vide

Hunde i løbetid

Hunhunde er "i løbetid", når de træder ind i fertilitetsdelen af deres reproduktivitetscyklus. Løbetiden varer i gennemsnit i 3 uger, og en hund vil normalt komme i løbetid hver 6 til 8 måned.

Få mere at vide

Er din hund kræsen?

Selvom du fodrer din hund med den mest næringsrige og lækre mad, du kan købe, kan det ske at han kun lugter til og slikker på det. Det er tid til hans næste måltid, men han spiser ikke. Det kan tyde på, at du har en kræsen hund! Du tror måske, at din hund vil have eller behøver forandring i sin diæt, men faktisk vil han med glæde spise det samme mad hver dag i hans liv, så længe det er et lækkert og nærende måltid.

Få mere at vide

Gode råd om førstehjælp

Din hund kommer forhåbentlig aldrig alvorligt til skade, men som det energibundt, den er, kan det ikke undgås, at den får et par småskrammer hist og her. I så fald er det godt at vide lidt om grundlæggende førstehjælp. Hvis din hund har været involveret i et uheld, skal du straks kontakte dyrlægen. Din hund kan være i chok, og du ved ikke, hvordan den reagerer.

Få mere at vide

Det rigtige hundelegetøj

Hunde elsker at lege, både med deres ejere og med dem selv. Legetid er en vigtig mulighed for at motionere, få mental stimulering og knytte bånd med dig.

Få mere at vide

1. Euromonitor International. Dog population in Europe; 2012, variation 2008/2012.

[ ↑ skip to content ↑ ]