[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Er din hund kræsen?

Selvom du fodrer din hund med den mest næringsrige og lækre mad, du kan købe, kan det ske at han kun lugter til og slikker på det. Det er tid til hans næste måltid, men han spiser ikke. Det kan tyde på, at du har en kræsen hund!

Du tror måske, at din hund vil have eller behøver forandring i sin diæt, men faktisk vil han med glæde spise det samme mad hver dag i hans liv, så længe det er et lækkert og nærende måltid.

Husk at din hund nedstammer fra jægere, der var vant til at spise, hvad end de kunne få, når end de kunne få det.

Dårlige vaner

Problemet med kræsne hunde er oftest ikke forårsaget af deres opførsel, men af din. At give din hund rester fra bordet eller for mange godbidder kan medføre den kræsne opførsel. Din hund lærer ikke at spise sit hundefoder, idet han håber på mere spændende mad. Så lad være med at give din hund mad fra bordet og skær ned på godbidderne.

Hvis du gav din hund forskelligt mad, da han var yngre, for at se hvad han foretrak, har du givet ham indtrykket af, at han altid kan vente sig noget bedre. Hvis du åbner forskellige dåser af mad og prøver at lokke din hund til at spise noget nyt ved hvert måltid, så er det din hund, der styrer dig.

Den mest effektive måde at rette op på denne opførsel er, at få din hund til at forstå at der ikke er andre muligheder. Stil maden frem en halv time, og hvis han ikke spiser det, skal du tage den væk. Når det er tid til din hunds næste måltid, skal du stille maden frem igen, og hvis den ikke spiser af maden, skal du atter tage den væk. Efter en dag eller to vil din hund begynde at snuse efter ekstra godbidder. Giv ikke op og hold dig til din strategi. Din hund sulter ikke. Hvis han er sulten, vil han spise. Han vil måske klage, men teknikken er meget effektiv i at stoppe en kræsen opførsel.

Gradvis forandring

Hvis du skifter din hunds diæt, bør du gøre dette gradvist. Start med at blande en smule af den nye mad med hans normale mad og gradvist øg mængden af den nye mad, mens du reducerer mængden af den gamle. Det er en meget brugbar teknik til at vænne din hund til den nye mad og til at undgå sultestrejke. Hvis du skifter fra vådt mad til tørt mad, kan du prøve at blande en smule varmt vand i det tørre mad. Efterlad ikke vådt mad ude for længe, da det kan blive dårligt, specielt i varmt vejr.

Hvis din hund pludseligt bliver meget kræsen og ikke før har vist tegn på den slags opførsel, kan han være syg. Du bør derfor holde øje med opkast, diarré, sløvhed eller vægttab. Tøv ikke med at tage din hund med til dyrlægen, hvis du tror, han er syg.

[ ↑ skip to content ↑ ]