[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Pleje af en ældre hund

Nyttige råd og tip til ældre hunde - over 7 år

Aldersdomstegn hos ældre hunde

Vidste du, at 46 % af alle hundeejere i Europa har en hund, der er 7 år eller ældre? Desværre er der ikke nogen, der endnu har fundet ungdommens kilde, som kan holde hunden evigt ung. Der findes dog måder, hvorpå man kan gøre noget ved de forandringer, der følger med aldringsprocessen. Det første skridt til at hjælpe din ældre hund er at indse, at visse adfærdsmønstre og/eller hundens mentale karaktertræk forandrer sig. Der er flere almindelige alderdomstegn, som er nemme at huske ved at tælle til 1-5 på fingrene. Disse fem symptomer er ikke specifikke for almindelige alderdomstegn og kan undertiden være fingerpeg på bagvedliggende helbredsproblemer. Hvis din hund har nogen af disse symptomer, er det vigtigt at kontakte dyrlægen og få hunden undersøgt.

Få mere at vide

Hold din hund ung: Sådan fremmer du vitalitet

Der er visse udfordringer ved at tage hånd om ældre hunde, men dit forhold til din hund betyder, at ethvert øjeblik er helt særligt — for jer begge to. Det er derfor, du gerne vil give både hunden og dig selv så mange af disse øjeblikke som muligt. Hvordan kan du hjælpe din hund med at føle sig ung? Det hele begynder med, at du giver den et foder af høj kvalitet, som er fremstillet specielt til dens behov, men det er også vigtigt at holde din hund fysisk og mentalt aktiv. Hvis du sørger for at gøre disse ting, er du godt på vej til at sikre, at du og din lodne ven får mest muligt ud af dens sene år.

Få mere at vide

At flyve med din hund

Nøglen til at flyve med din hund er forberedelse. Vær sikker på at du kender karantænebestemmelserne i det land, du skal rejse til.

Få mere at vide

Sådan håndterer du din hunds eller kats problemer med maven

Mange hunde og katte har fra tid til anden problemer med maven. Selvom de nærmere detaljer ikke altid er så behagelige at læse om, er det vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente.

Få mere at vide

Aldrende hunde

En af de sørgelige realiteter ved at være hundeejer er, at din hund bliver gammel og dør længe før dig. Aldrende hunde vil behøve lidt mere opmærksomhed men kan stadig leve et sundt, lykkeligt og tilfredsstillende liv i deres sidste leveår.

Få mere at vide

Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer. For meget gøen kan være irriterende ikke bare for dig selv men også for dine naboer. Hvorfor al den larm Det første skridt for at løse problemet er at forstå, hvorfor din hund gør.

Få mere at vide

Når din hund dør

Den gennemsnitlige levetid for en hund er omkring 10-12 år. Dette betyder, at de fleste hundeejere kommer til at gå gennem den pinefulde oplevelse, som det er at miste en hund.

Få mere at vide

Hvorfor spiser hunde græs?

Din hund er efterkommer af den mægtige ulv, en nobel jæger og et bekræftet rovdyr. Du fodrer ham måltider af den bedst mulige kvalitet, så hvorfor insisterer han på at spise græs? Mens ingen er helt sikre på hvorfor hunde spiser græs, er dyreeksperter ret sikre på, at det bare er normal rovdyropførsel og bestemt ikke er noget at bekymre sig om.

Få mere at vide

Håndtering af hundelopper

Meget få ting kan være ligeså frustrerende for en hundeejer som hundelopper. De kan give pinefulde bid og i nogle tilfælde overføre sygdomme. En infektion er irriterende men kontrollerbar, og med en smule arbejde kan det behandles og afværges.

Få mere at vide

Tandpleje for hunde

Tro det eller ej, det er ligeså vigtigt at pleje din hunds tænder som dine egne. En ordentlig tandpleje er et vigtigt kriterium for hundens overordnede helbred. Spyt, proteiner, bakterier og madpartikler samles og danner plak, som gradvist,ophobes hvis det bliver på tænderne.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]