[ ↓ skip to navigation ↓ ]

At flyve med din hund

Nøglen til at flyve med din hund er forberedelse. Vær sikker på at du kender karantænebestemmelserne i det land, du skal rejse til. De kan være helt op til 6 måneder, hvilket er meget længere end de fleste mennesker har til deres ferier! Du kan læse mere om generelle reger for rejser med kæledyr i Europa på www.Defra.gov.uk

Kabine eller lastrum?

Hvis din hund er lille, kan du måske tage ham med ind i flyet, så længe transportkassen er godkendt af flyselskabet og overholder retningslinierne for medbragt håndbagage. De fleste hunde skal dog rejse i en transportkasse i lastrummet. Flyselskaber påkræver en transportkasse, som er stor nok til, at din hund kan stå op og vende sig rundt. Forhør dig med flyselskabet om de påkrævede mål.

Giv besked på forhånd

Vær sikker på at give flyselskabet besked i god tid. Faktisk er det sikkert bedre, at spørge til flyselskabets regler før du reserverer billetten. Nogle vil ikke transportere hunde på bestemte tider af året eller sågar på bestemte tider af dagen.

Vær sikker på at hunden er luftet, før du rejser

Før du flyver er det vigtigt, at din hund har fået en god gåtur og været på toilettet. Kom strimler af avispapir i bunden af transportkassen, fordi det er meget sandsynligt, at han vil urinere under transporten, også selvom han ikke gør det normalt. At flyve kan være en skræmmende oplevelse og en hund vil ofte miste kontrollen, fordi han bliver bange.

Mad og drikke

Der er diskussioner om, hvorvidt det er en god idé at komme mad og vand i transportkassen. På den ene side virker det fornuftigt, fordi han kan bliver tørstig eller sulten, specielt hvis der er forsinkelser. På den anden side, vælter det måske og laver et svineri i transportkassen. Det vil måske forøge chancen for, at han skal på toilettet, og kombinationen af stress og mad kan også føre til dårlig mave. En hund kan gå i mange timer uden mad og vand, men hvis du er i tvivl, så spørg din læge hvad han eller hun anbefaler og spørg flyselskabet, hvad deres politik er. Hvis du medbringer vand, overvej da at fryse det før du tager af sted. Det vil gøre det mindre sandsynligt, at det vælter, mens tremmekurven bliver lastet.

Mærkning

Vær sikker på at din transportkasse er klart mærket på ydersiden. Kom reflekterende tape på den for at gøre den nemmere at genkende og vær sikker på at have dine oplysninger og din hunds navn hæftet på transportkassen. Tro det eller ej, det kan også være en god idé at skrive hvilken vej, der er op! Vedlæg plejeinstruktioner i transportkassen i tilfælde af lange forsinkelser. Nogle flyselskaber vil måske tillade, at du ser din hund blive lastet om bord. Andre vil måske give dig besked, når han er ombord.

Andre overvejelser

Hvis du har mellemlandinger undervejs, undersøg da, om der er mulighed for at give din hund en hurtig toiletpause. Det er muligt at give din hund noget beroligende før en flyvetur, men du bør aldrig berolige dit dyr uden først at tale med din læge.

[ ↑ skip to content ↑ ]