[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Når din hund dør

Den gennemsnitlige levetid for en hund er omkring 10-12 år. Dette betyder, at de fleste hundeejere kommer til at gå gennem den pinefulde oplevelse, som det er at miste en hund. Det er aldrig let at miste et kæledyr, men det at vide hvad du kan forvente, når din hund dør, kan måske berolige dig lidt.

Hvis din hund dør i hjemmet, skal du beslutte, hvad der skal ske med kroppen. Du skal bestemme, hvorvidt du ønsker at beholde din afdøde hunds krop eller at overlade den til professionelle.

Ring til dyrlægen

Den første person, du bør ringe til, er din dyrlæge. Hvis han ikke har ressourcer til at håndtere din afdøde hund, som du ønsker, kan han henvise dig til én, der har. Hvis der er en hundekirkegård i dit lokalområde, så kan de som regel også afhente den.

Nogle gange kan du være nødt til selv at transportere din afdøde hund. Hvis du ikke tror, du er i stand til at køre, så lad være! Bed enten en ven eller et familiemedlem om at hjælpe dig.

Hvis det vil tage mere end et par timer, før du kan få din hund til de rette faciliteter, skal du gøre noget ved kroppen. Dens jordiske rester vil begynde at gå i forrådnelse og udskiller en ubehagelig lugt efter kun seks timer i varmt vejr. Hvis det er varmere, sker forrådnelsen hurtigere. Så hvis det overhovedet er muligt, skal du opbevare kroppen så koldt som muligt.

Det er aldrig nemt, når man mister et familiemedlem, men prøv alligevel at tænke tilbage på de mange gode stunder, I har haft sammen.

[ ↑ skip to content ↑ ]