[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvorfor spiser hunde græs?

Din hund er efterkommer af den mægtige ulv, en nobel jæger og et bekræftet rovdyr. Du fodrer ham måltider af den bedst mulige kvalitet, så hvorfor insisterer han på at spise græs?

Mens ingen er helt sikre på hvorfor hunde spiser græs, er dyreeksperter ret sikre på, at det bare er normal rovdyropførsel og bestemt ikke er noget at bekymre sig om.

At græsse

Der er to hovedtyper af rovdyrgræsning. Den første er simpel græsning, hvor din hund glad tygger på græs og ikke bliver dårlig. Nogle læger mener, at hunde spiser græs for at imødekomme et ernæringsunderskud, men selv hunde, som spiser velbalanceret kost, spiser græs. Det er muligt, at de simpelthen kan lide smagen. Det er ligesom salat for dem. Så selvom du fodrer din hund godt, har han måske stadig lyst til noget grønt!

Instinktiv opførsel

Den anden type af græsning er, når en hund spiser noget græs og kaster det op. Man mener, at dette er et tilsigtet instinktivt forsøg på at fremprovokere opkast efter, at de har slugt noget, som får dem til at føle sig syge.

Hunde, som spiser for at få sig selv til at kaste op, sluger som regel græsset så hurtigt som muligt, næsten uden at tygge det. Man tror, at de lange utyggede stykker græs kilder deres halse for at fremme opkastreaktionen.

Hvis din hund spiser græs og kaster op og ser ud til at have det fint, har han sikkert taget sig af, hvad end der generede ham. Hvis han fortsætter med at gøre tilløb til at kaste op og ikke kan, eller fortsætter med at spise græs og bliver ved med at kaste op, burde du tage ham med til lægen.

Er det sikkert at spise?

Ved al græsspisende opførsel, hold godt øje med hvilken slags græs din hund fortærer. Lad ham ikke spise noget, som har været behandlet med pesticider eller kunstgødning. De fleste græsplejende produkter vil angive, om de er sikre for dyr at spise.

[ ↑ skip to content ↑ ]