[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sådan finder og vælger du en hundehvalp

Sådan finder du den rigtige hundehvalp for dig

En speciel race?

Måske har du et helt klart billede af, hvilken type hund, du gerne vil have. Men hvis du føler dig den mindste smule usikker på, hvilken race der passer bedst til dig, kan det godt betale sig at bruge tid på at undersøge sagen.

Få mere at vide

Hvor skal du få hvalpen fra?

Uanset hvilken type hvalp, du er ude efter, er der masser af steder at lede. Annoncer i avisen, dyreinternater, venner og familie og avlere af bestemte racer er alle gode kilder.

Få mere at vide

Han eller hun?

Når du har besluttet dig til, hvilken race din hund skal være, skal du finde ud af, om det skal være en han eller en hun (tæve). De fleste tæver har tendens til at være roligere og mindre dominerende end hannerne, men husk, at tæverne kommer i løbetid cirka to gange om året.

Få mere at vide

Hvor gammel skal hvalpen være?

Hvis en hvalp tages fra sin mor og sine søskende for tidligt, kan den komme til at mangle nogle vigtige adfærdsmæssige og følelsesmæssige stadier. Som hovedregel er det ideelt at tage hvalpen fra moderen, når den er imellem otte og ni uger gammel. Men lad være med at tage hvalpen med ud i den store, vide verden før syv dage efter dens anden vaccination, når den er omkring 13 uger gammel.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]