[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sundhed og velbefindende

Sundhed og velbefindende

De første tre måneder

Alle hvalpe udvikler sig på samme måde, uanset hvilken race de er. De gennemgår de samme stadier fra de bliver født, til de er voksne. Det er interessant for dig at kende stadierne, men det er også vigtigt, at du ved, hvad din hvalp kan og ikke kan på forskellige tidspunkter af livet.

Få mere at vide

Tage hvalpen med hjem

Du har valgt din nye hvalp, sagt farvel til opdrætteren og hvalpens brødre, søstre og mor, og du er på vej hjem. Forhåbentlig har spændingen ved tanken om at skulle hente det nye familiemedlem ikke fået dig til at glemme nogle vigtige forberedelser? Det er sikkert første gang, hvalpen er væk fra sine kendte omgivelser, lyde og lugte, og det er en meget stressende oplevelse.

Få mere at vide

Fodring af din hvalp

Det er det første foder også. De første dage skal du fodre hvalpen med det foder, den har fået hos opdrætteren.

Få mere at vide

Det første møde med dyrlægen

Noget af det første, du skal gøre, når du har fået din nye hvalp hjem, er at aftale tid hos dyrlægen. Men hvordan finder du den rigtige dyrlæge for dig? Anbefalinger fra familie og venner kan hjælpe, men ellers bliver du bare nødt til at stole på dit instinkt.

Få mere at vide

Kan der ske hvalpen noget i haven?

Haven bør være et sikkert og sjovt sted for hele familien, inklusive den lille hvalp. Mange almindelige haveprodukter kan være farlige og af og til livsfarlige for hunde. Sneglemidler er meget giftige, ligesom flere typer ukrudtsmidler.

Få mere at vide

Pleje af din hvalps perlerække

Selvom hvalpen er vaccineret, kan den selvfølgelig stadig få sundhedsmæssige problemer af og til. Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme ud for I de fleste tilfælde er diarré kun et forbigående problem.

Få mere at vide

Alt du behøver at vide om kastrering/sterilisering

Læs om fordelene ved at få neutraliseret din hund og om, hvordan hunden kan forandre sig bagefter.

Få mere at vide

6 måneders helbredsundersøgelse

Når hvalpen er seks måneder gammel, er det en god idé at bestille tid til en grundig helbredsundersøgelse hos dyrlægen. Dyrlægen undersøger, om hvalpen udvikler sig og vokser, som den skal, så han/hun kontrollerer hvalpens vægt og giver en generel vurdering af dens helbred.

Få mere at vide

Pleje af din hvalps pels

Alle hvalpe bør soigneres hver dag. Ikke kun for at give en flot pels og en sund hud, men soignering og pelspleje er også med til at lære hvalpen at acceptere at blive håndteret og berørt, samtidig med at det styrker båndet imellem jer.

Få mere at vide

Hold din hvalp i form

Du skal til at lære mange ting om din nye hvalp, når du kommer hjem med den, og en af de vigtigste er kosten. Det, du vælger at fodre med, afhænger både af dig og hvalpen, men husk, at en hvalp, som vokser, har brug for flere kalorier, mineraler, proteiner og vitaminer end voksne hunde.

Få mere at vide

Hold øje med hvalpens vægt

Vidste du, at definitionen på en overvægtig hund er, at den vejer 15% eller mere over sin idealvægt? Det betyder kun 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler. Mange ejere indser ganske enkelt ikke, hvor tykke deres hunde er blevet, fordi fedtet opbygges langsomt. Og de går sjældent til dyrlægen for at få hjælp med hundens vægtproblemer. Din hvalp har brug for mere mad, mens den vokser, end når den er helt udvokset, men du må aldrig fodre hvalpen, når den tigger.

Få mere at vide

Sådan holder du hvalpen sund og rask

Du er den bedste til at sørge for, at din lille hvalp er sprængfyldt med sundhed og vitalitet. Du er ikke alene ansvarlig for den daglige sundhedspleje, men du er også den, som kender hvalpen bedst. Det gør dig til dyrlægens ideelle "øjne og ører" i tiden imellem dine besøg.

Få mere at vide

Pleje af din hvalps tænder

Når hvalpen er tre-fire uger gammel, vil den begynde at få sine mælketænder. Der er 28 i alt. Når hvalpen er tre-fire måneder gammel, begynder mælketænderne at blive løse og falde ud og bliver erstattet af de blivende tænder.

Få mere at vide

Din hvalp er ved at blive voksen

Når hvalpen er et år gammel, er den en voksen hund. Den opfører sig måske stadig som en legesyg hvalp, men dens behov har ændret sig.

Få mere at vide

Vaccinere din hund mod sygdomme

Vaccination af din hvalp kan hjælpe med at beskytte den mod alvorlige sygdomme. De følgende sygdomme kan lyde uhyggelige, men hvis du sikrer dig, at hvalpen får alle de rigtige vaccinationer, behøver du aldrig at bekymre dig om dem.

Få mere at vide

Sundhedsproblemer, man ikke kan vaccinere imod

Selvom hvalpen er vaccineret, kan den selvfølgelig stadig få sundhedsmæssige problemer af og til. Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme ud for. I de fleste tilfælde er diarré kun et forbigående problem.

Få mere at vide

Førstehjælp

Din hvalp kommer forhåbentlig aldrig alvorligt til skade, men som det lille energibundt, den er, kan det ikke undgås, at den får et par småskrammer hist og her. I så fald er det godt at vide lidt om grundlæggende førstehjælp.
Førstehjælpskasse: Du bør altid have et par grundlæggende ting ved hånden til nødsituationer: gazebind, vat eller tamponer samt et mildt, hundevenligt, antiseptisk middel til at rense sår med og en pincet til f.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]