[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvordan man introducerer voksenfoder

Nu da din hvalp næsten er en voksen hund, bør du overveje at ændre dens foder fra den almindelige hvalpefoder til voksenfoder, der passer til hundens behov.

Nyt foder bør introduceres gradvist, også selvom det virker som om, at din hvalp kan lide det. Dette mindsker sandsynligheden for, at din hund udvikler dårlig mave. ændringerne i maden. Ændringer af foderet påvirker forskellige dyr på forskellige måder, derfor er det vigtigt at nøje overvåge overgangen. Hunde er generelt vanedyr. Din hund får måske brug for hjælp til at ændre sin mad, især hvis han/hun kun er vant til at have en type mad. En anden årsag kan også være at din hund allerede spiser en varieret diæt, at dyrlægen har anbefalet en specialdiæt af kliniske årsager (så som allergi, nyresygdom eller behov for vægttab).

Man kan prøve nogle af de følgende forslag for at gøre overgangen mellem de to typer foder nemmere:

  • Gradvist introducere det nye foder over 7 dage.
  • Øge mængden af den nye mad ca. 10% hver dag, blandet i den gamle mad. Øg mængden af den nye mad ca. 10% hver dag, indtil du kun fodrer med det nye foder.
  • Undgå fodring med koldt mad.
  • Hvis nødvendigt, kan man ændre teksturen af dåsemaden ved at tilføje en smule varmt vand for at blødgøre og blande det gamle sammen med den nye mad.
  • Føl dig ikke fristet til at tilføje "menneskemad" til den nye diæt. De fleste hunde ender med at kun spise "menneskemaden" og dette kan blive en dårlig vane i det lange løb.
  • Hav altid en skål med rent og frisk vand klar.
  • Ingen hund bør sulte imens nyt foder bliver introduceret.
  • Hvis det er meget svært at ændre din hunds mad, tal med din dyrlæge og se hvilke råd han/hun kan give dig. Hvis din hund behøver at ændre sit foder pga. behandlingen af en sygdom, er det meget vigtigt at følge de råd, du har fået fra dyrlægen. Appetit kan blive påvirket af sygdommen, så tal med din dyrlæge om eventuelle råd for din hund.
[ ↑ skip to content ↑ ]