[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hundehvalpens træning og adfærd

Find værdifulde og grundlæggende oplysninger om hundehvalpe

Tidlig opdragelse

Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt. Den er sikkert allerede begyndt, før du henter hvalpen.

Få mere at vide

Grundlæggende regler

I takt med at hvalpen vokser, får den også større behov for at hævde sig. Hvalpe udkæmper ofte deres kampe ved fodringstid. Men det er en fejl at give efter. Du skal sikre dig, at hvalpen ved, at du ikke giver efter for hvad som helst.

Få mere at vide

Introducere halsbåndet og snoren

Selvom der går nogle uger, før du kan gå tur med din hvalp udenfor i snor (før hvalpen er blevet vaccineret, bør du bære den for at undgå risikoen for infektion), kan du vænne den til at gå med halsbånd, efter at den har fået et par dage til at falde til i sit nye hjem.Hvilken type halsbånd? Hvalpens første halsbånd bør kunne spændes ud, og det skal helt klart ikke være hverken en kæde eller et "kvælerhalsbånd". Når hvalpen har det på, skal du kunne få to fingre ind imellem halsbåndet og halsen.Hvornår skal hvalpen have det på? Vælg et tidspunkt, når der venter en behagelig oplevelse for hvalpen, som for eksempel når den skal have mad, lege eller komme ud.

Få mere at vide

Adfærdstræning til din hvalp

Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel. Opdrætteren kan selvfølgelig have lært den de indledende faser i renlighed, men det er helt op til dig at forme hvalpens adfærd som din hund.

Få mere at vide

Er føreren dig eller din hvalp?

Hunde er flokdyr og vante til at have en leder. Her er lederen dig. Ved at fastlægge nogle regler på et tidligt tidspunkt, hjælper du din hvalp med at føle sig tryg og udvikler dermed et bånd mellem jer.

Få mere at vide

Lære gennem leg

Det er både sjovt og spændende at lege med din hvalp. Men leg er også et grundlæggende element i den tidlige opdragelse. Legene hjælper dig med hurtigt at få et stærkt og tæt forhold til hvalpen, og desuden er det sundt.

Få mere at vide

Væk med den aggressive opførsel

Mange tror, at hunde bider, fordi "det gør hunde bare". Men hunde bliver ikke aggressive uden grund, og de fleste hunde udtrykker aggression, fordi de befinder sig i en presset situation.

Få mere at vide

Hvalpepsykologi

Noget af det vigtigste, du kan gøre for din hvalp, er at sætte dig ind i din nye kammerats psyke. Hvis du kender lidt til hundepsykologi, hjælper det dig med at få et glad og harmonisk liv sammen med hunden.

Få mere at vide

Hvorfor gøer din hvalp?

At gø er en helt naturlig ting i en hunds adfærd, og du skal forvente, at hvalpen vokser op og bliver en hund, som gør. Det er urealistisk og uretfærdigt at tro, at du kan træne hunden til at lade være med at gø, men du, din familie og dine naboer vil være meget gladere, hvis du kan kontrollere det.

Få mere at vide

Træning af grundlæggende kommandoer ved hjælp af clicktræning

Din hvalp vil elske at behage dig; og vil nyde din anerkendelse og vise sig for at få den! Din hvalp forventer, at det er dig, der bestemmer, så det vil være rigtig sjovt at lære din hvalp at opføre sig pænt. Når hvalpen har lært nogle af de grundlæggende kommandoer, vil det blive meget lettere for dig at kommunikere med din hvalp, og det vil være med til, at du kan opbygge et forhold til din hvalp. F.eks. vil du kunne være sikker på, at din hvalp kommer, når du kalder, gør som du siger og opfører sig pænt, når I er ude omkring.

Få mere at vide

Når hvalpen er i løbetid

Hvis din hvalp ikke er steriliseret, kommer den i løbetid for første gang, når den er omkring fem-otte måneder gammel. Hvis du ikke vil avle, har hvalpen ingen fordel af at komme i løbetid. Mange ejere beslutter at få deres hvalp steriliseret, før det sker, fordi hundens cyklus, som varer 21 dage, kan være årsag til en stor ændring i hvalpens daglige rutine.

Få mere at vide

Holde styr på din hvalp omkring en hunhund i løbetid

Når din hvalp er omkring seks måneder, vil den gå fra at være barn til at være teenager. Dette betyder kropsmæssige ændringer, da væksten går langsommere og kroppen begynder at fylde ud.

Få mere at vide

En hvalp i teenagealderen kan være en stor prøvelse

Hvis du troede, at det kun var mennesker, som kunne være i den vanskelige teenagealder, så tro om igen! Hvalpe kommer i teenagealderen, når de er omkring 6 måneder gamle, og bliver ofte meget egenrådige, når de afprøver grænser og søger at vise deres uafhængighed. Hvalpen vil formentlig prøve at udfordre dig i din lederrolle, og du kan muligvis mærke et brat fald i dens trang til at behage dig! Symptomerne forværres af hormonforandringerne i forbindelse med, at kønsdriften modnes. Hvis du ikke allerede har fået hvalpen kastreret eller steriliseret, er tiden inde nu.

Få mere at vide

Hjælp din hvalp til at socialisere

"Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.

Få mere at vide

[ ↑ skip to content ↑ ]