[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Rejse med din hvalp

Der er mange muligheder for at tage hvalpen med på ferie. Mange aviser og blade har sektioner med information om destinationer og ferieboliger, hvor du og din hund vil være meget velkomne.

Man kan også tage sin hund med på ferie i Europa uden karantæne, hvis den har et hundepas. Men det kan være tidskrævende at få udstedt et hundepas, så det er vigtigt at være i god tid med planlægningen.

Uanset om du skal have hvalpen med på ferie i Danmark eller i udlandet, skal du selvfølgelig sikre dig, at den har alle de nødvendige vaccinationer, før du tager af sted, og at de stadig er gældende.  Der er særlige indførselsbestemmelser for rejse til Sverige, Norge og Storbritannien. Hvis du er i tvivl, så spørg dyrlægen.

Sådan forbereder du hvalpen til rejsen

Det er vigtigt, at hvalpen er sund og rask, hvis den skal med ud at rejse. Hunde kan også blive syge og vise tegn på ubehag på lange rejser. Det er en god idé at bede dyrlægen om råd mht. medicin mod køresyge og måske beroligende medicin, hvis din hund ikke bryder sig om at køre i bil.

Det er selvfølgelig også vigtigt at vænne hvalpen til bilen, før den skal ud at rejse. Når den er blevet vant til omgivelserne i hjemmet, kan du lade den tage en lur i bilen på en halv times tid eller lade den undersøge bilen indvendigt. Når hvalpen er blevet vant til omgivelserne, kan du tage den med på korte ture, som gradvist gøres længere.

Før du tager af sted

Hvalpen skal fodres i god tid, før I skal ud at køre. Hvis det ikke er muligt, kan du overveje at udskyde fodringen, til I kommer frem. Og sørg for, at hvalpen har halsbånd og hundetegn på med din adresse og telefonnummer.

Du kan også overveje at få hunden registreret via en mikrochip eller øre- eller lysketatovering. Ifølge dansk lovgivning er en registrering i Dansk Hunderegister lovbefalet for alle hunde. Dette gælder også, selv om man ikke skal rejse til udlandet.

En mikrochip er en effektiv og enkel måde at kæde hunden sammen med dig på, og det er praktisk talt en garanti for, at I bliver genforenede, hvis hunden forsvinder, løber bort eller bliver stjålet. En lillebitte mikrochip på størrelse med et græskorn placeres under huden på hunden. Den kan ikke ses, men aflæses af en scanner. Dyrlægen kan give yderligere information om proceduren.

Nu, da I er på vej

Hvalpen bør altid transporteres sikkert, helst i et specialfremstillet bur, som er sikkert fastgjort i bilen (i bagagerummet, hvis du har en stationcar). Men hvis det ikke er muligt at have hvalpen i et bur, skal den være sikkert fastspændt bag i bilen i en speciel hundesele. Alternativt kan du i en stationcar eller hatchback placere hunden i bagagerummet bag et specielt tilpasset hundegitter. Men husk altid, at hunden skal kunne stå op og vende sig, og den skal kunne sidde og ligge behageligt. Og du må aldrig lukke hunden inde i bagagerummet eller have den foran i bilen, hvis den ikke er spændt fast.

Giv hvalpen en pause

Hvis du skal på en lang tur, så tag en pause, stop bilen og lad hvalpen drikke vand og røre sig lidt. Og hvis du gør et kort ophold for at spise eller gå på toilettet, må du aldrig lade hunden sidde i en varm, uventileret bil. Lad den stå i skyggen med et vindue på klem. Og husk: Solens stilling ændrer sig i dagens løb. Det kan godt være, bilen stod i skygge for en time siden, men den kan stå i bagende sol nu.

[ ↑ skip to content ↑ ]