[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Din hvalp er ved at blive voksen

Når hvalpen er ved at blive voksenDog and Food

Når hvalpen er et år gammel, er den en voksen hund. Den opfører sig måske stadig som en legesyg hvalp, men dens behov har ændret sig. Nu er den fuldt udvokset og har brug for voksenfoder, som kan give den alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, den har behov for.

Voksne hunde bruger ikke så meget energi som hvalpe, så hvis du bliver ved at give den hvalpefoder, kan den blive overvægtig. Dyrlægen kan rådgive dig om din hunds kost og anbefale et velegnet voksenfoder. Det er bedst at skifte gradvist til det nye foder over en periode på 5-7 dage. På den måde vænner hunden sig til den nye smag og konsistens.

Hvis du ikke har tænkt dig at bruge hunden til avl, bør du overveje at sterilisere/kastrere den. Dyrlægen vil med glæde fortælle dig om de fordele, det har for din hund, om proceduren og hvad du kan forvente efter operationen.

Når hunden er omkring 14 måneder gammel, vil dyrlægen også anbefale en opfølgning på vaccinationen for at sikre, at hunden stadig er immun over for sygdomme. Det er også et godt tidspunkt at sikre sig, at hunden er beskyttet mod parasitter ved at kontrollere og opdatere loppebehandlingen og ormekurene.

Nu, da din hund er stor og mere muskuløs, er det vigtigt, at den får regelmæssig motion for at holde sig sund og i god form. Motion holder ikke kun kroppen i form, det sikrer også, at hunden bevarer et aktivt, sundt og glad sind.

[ ↑ skip to content ↑ ]