[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Skal du vælge en dyrlæge til din kat? Overvej disse faktorer

Hvid kat med et grønt og et blåt øje hos dyrlægen

Det drejer sig ikke kun om vaccinationer; du vil komme i flere situationer hvor du skal bruge en dyrlæge til din kat. Måske er det din første kat, din familie er lige flyttet eller din kat har behov for medicinsk behandling. Uanset årsagen er det vigtigt at finde en dyrlæge til katten, som du — og din firbende ven — er tryg ved at se regelmæssigt.

Hvordan finder du den rigtige dyrlæge til din kat? Her er nogle muligheder.

Venner og anmeldelser

Overvej at bede nære venner der har kat, om deres mening. En anden god måde at finde en dyrlæge på er selvfølgelig at se anmeldelser af lokale dyrlæger online. Men tag anmeldelser af dyrlægerne med et gran salt, for ifølge Dr. Patty Khuly repræsenterer de ofte subjektive vurderinger af økonomiske forhold og handler ikke så meget om den behandling, som dyrlægerne yder.

Det, der er vigtigt for dig

Når du har en liste over potentielle dyrlæger du kan vælge imellem, er der flere faktorer der kan hjælpe dig med at reducere antallet. Hvad er mest relevant for dig? Pris, beliggenhed, åbningstider, ventetider og væremåde over for patienten bør alle have betydning. Tilbyder dyrlægen pelspleje og internat? Hvis din kat lider af en sygdom eller et tilbagevendende sundhedsproblem, er en dyrlæge der har specialiseret sig i disse problemer måske det bedste valg. I sidste ende skal du overveje de faktorer, der specifikt er vigtige for dig, før du beslutter dig for at mødes med en dyrlæge.

Mens alle har forskellige meninger om hvad der er vigtigst, er her nogle almindelige spørgsmål du kan stille dig selv, når du kigger efter en dyrlæge til din kat:

  • Har stedet et godt ry? Hvor længe har der været praksis?
  • Er faciliteterne rene og moderne?
  • Er der andre patienter? Dette kan være en god indikator for, at andre katteejere har tillid til denne dyrlæge.
  • Er de punktlige til at svare på spørgsmål eller til at tilse din kat til den aftalte tid?
  • Er personalet venligt?

Følg dine instinkter

Kig på en dyrlæges hjemmeside efter svar på de spørgsmål, der er vigtigst for dig. Hvis du ikke kan finde svar online, så tøv ikke med at ringe til kontoret og stil disse spørgsmål, inden du træffer dit valg. Du kan endda bede om at komme ind og møde dyrlægen uden din kat. Når du gør det, skal du stille ham eller hende spørgsmål og følge dine instinkter. Føler du, at du kan betro dem din kat, selvom du ikke er til stede?

Dyrlæger med unikke tilbud

Behandlingen af katte er nået langt. Mange dyrlæger tilbyder nu holistiske og alternative behandlingsformer såsom homøopati, urtemedicin, akupunktur og kiropraktik.

Akuthjælp

Hvad skal du gøre, hvis det er midt om natten, og der pludselige opstår behov for en dyrlæges tilsyn? Når din kat er i pludselig nød, og din sædvanlige dyrlæge ikke er tilgængelig, er det vigtigt at være forberedt. Undersøg, hvad der er af anbefalede 24-timers akutmodtagelser i dit område, og hav deres kontaktoplysninger på hånden i tilfælde af en nødsituation. Eller du kan søge online på "dyrlæge akut" eller lignende for at finde en, der er tæt på. Vær opmærksom på, at du sandsynligvis skal betale meget mere for akutbehandling på et dyrehospital, end du skal for en behandling hos en almindelig dyrlæge.

Det er arbejdet værd at finde den rigtige dyrlæge til din kat. Det er trods alt den person, der udover dig har den største betydning for din kats sundhed.

Info om skribenten

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er freelance-skribent og bor i Erie, Pennsylvania med sin kat, Olive.

[ ↑ skip to content ↑ ]