[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Sådan finder du en fantastisk dyrlæge til den hund du elsker

Gul labrador retriever med tungen ude får målt hjertet hos dyrlægen

Når det handler om din hunds helbred, skal du have den bedste dyrlæge til hunde, en du kan stole på til at varetage alle din hunds fysiske behov. Hvor starter man? Når du er førstegangs-hundeejer eller har haft hund længe, men står over for en flytning, er der et par faktorer, du bør overveje, før du forpligter dig til en praksis.

Tænk på det sådan her: Hvad ville du kigge efter hos en praktiserende læge? Du ville have en veluddannet, erfaren læge, der er venlig, respektfuld og praktisk. Og selv om din læges åbningstid opfylder dine krav om tilgængelighed, bør denne også være villige til at tilse problemer uden for arbejdstiden, hvis der er tale om noget akut. Når du kigger dig om efter en ny dyrlæge, skal du kigge efter de samme høje standarder, som du ville kræve af en læge. Sådan gør du:

Spørg en ven

Hvis du får en personlig anbefaling på en hunde-orienteret dyrlæge i nærheden af dig, er der stor sandsynlighed for at du vil føle dig godt tilpas, når du tager din hund med derned. Samtidig vil en ven ikke anbefale en dyrlæge vedkommende ikke har været tilfreds med, hvilket også er vigtig information. Faktisk kan en ulykkelig, men hunde-elskende ven, være i stand til at advare dig om en lang række tvivlsomme dyrlæger i området. I sidste ende er en ven eller et familiemedlem, der elsker sin dyrlæge — og er villig til at dele — en forsikring for, at det vil du også.

Overvej placeringen

Er bekvemmelighed det vigtigste aspekt i søgning efter dyrlæge til din hund? Lokaliser din søgning på nettet for at finde de dyrlæger, der er tættest på dit hjem eller arbejde. Når du har identificeret et par stykker der er tæt på dig, så undersøg deres praksis online for at finde ud af mere om hver enkelt. Test derefter turen selv: er der hullede veje hele vejen derhen? Du kan nok holde det ud, men det er det sidste en nervøs hund skal associere med dette regelmæssige besøg.

Spørg dyreinternater, dyrehandlere og avlere

Måske har du lige adopteret en ny hund. Til lykke! Før I går ud af døren og ind i jeres nye liv sammen, kan du spørge opdrætteren eller en medarbejder i internatet efter deres erfaringer med dyrlæger til hunde i området. De har alle arbejdet med en række hundeorienterede dyrlæger, så de vil være i stand til at give dig deres ærlige mening om, hvem der er den bedste dyrlæge til dit hjems nyeste medlem.

Læg mærke til, om der er rent

Se efter, om den dyrlæge, du overvejer, har et rent kontor. F.eks. skal undersøgelsesrum vaskes og desinficeres mellem alle små patienter. Alt udstyr skal også rengøres og om nødvendigt steriliseres. Affald bør fjernes regelmæssigt hele dagen, og der skal tages hånd om alle hundeulykker, så snart de opstår.

...og organiseret

Det er vigtigt, at dyrlægens kontor også er ordentligt organiseret. Alle patientjournaler bør registreres korrekt, og det skal være styr på planlægning af tider, så mennesker og dyr ikke skal vente i lang tid. Hvis du opdager, at personalet gør alt for mange ting på én gang, kan det være bedre at finde en anden dyrlægepraksis, der ikke har for travlt til at kunne give din hund deres fulde opmærksomhed.

Er de opdaterede?

Hvilken som helst dyrlæge du overvejer skal være opdateret med de nyeste fremskridt inden for behandling af hunde. Undersøg dette ved at se efter, om der hænger præmieringer, licenser og certificeringer, der kan indikere disse færdigheder, på venteværelsets væg. Spørg også dyrlægen, hvordan han eller hun sørger for efteruddannelse. Det vigtigste er ikke hvordan dyrlægen holder sig informeret; det er, at han eller hun kender til de mest relevante og vigtige oplysninger om at behandle din hund.

Holder de sig inden for budgettet?

Når det handler om din hunds helbred, bør penge ikke være din førsteprioritet; det bør være at hjælpe ham med at være rask. Når det er sagt, kan omkostningerne stadig være en overvejelse, når der vælges en dyrlæge til din hund, fordi når alt står lige mellem to dyrlæger, vælger man nok den, der bedst passer ind i budgettet.

Personlighed betyder alting

Hvis du overvejer to (eller flere) steder, der er moderne, organiserede og rene, hvordan skal du så vælge mellem dem? I stedet for den klassiske "ælle bælle mig fortælle," bør du basere din beslutning på dyrlægens personlighed. "Klikkede" I, første gang I mødtes? Føler du dig tryg ved at lade ham eller hende tage sig af din firbenede følgesvend uden dig i rummet? Synes din hund bedre om en dyrlæge end en anden? Hvis du ikke bryder dig om deres værdi som specialist, er der en stor sandsynlighed for, at din hund heller ikke vil føle sig trygge ved dem. Find en praksis, der passer jer begge to.

Det er helt i orden at være kræsen omkring valget af din hunds dyrlæge. Tag dig tid til at finde en dyrlæge, der ligger bekvemt, er veluddannet, ren, og vigtigst af alt, en din hvalp vil stole på.

Info om skribenten

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila tror på ordets magt, og at et budskab kan oplyse - og endda forme - den tiltænkte målgruppe. Hendes tekster kan findes over hele internettet og på tryk og omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ faglitteratur. Erin er en nørd indenfor SEO og alt med sociale medier. Hun er uddannet fra Fairfield University med en M.F.A. i Creative Writing (kreativ tekstproduktion). Fang hende på twitter med @ReinventingErin eller lær mere om hende på http://erinollila.com.

[ ↑ skip to content ↑ ]