[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Præsentation af Lynda D. Melendez, leder af den kliniske forskning hos Hill's Pet Nutrition

Vi stillede Lynda et par spørgsmål om hendes job og om, hvad hun synes om at arbejde med og for katte og hunde.

At være leder af en klinisk forskningsafdeling lyder jo som et meget alvorligt og klinisk arbejde, så hvad motiverer dig til at tage på arbejde hver morgen?

Muligheden for at påvirke hundes og kattes sundhed og livskvalitet i en positiv retning. Desuden muligheden for at arbejde sammen med nogle virkelig talentfulde, intelligente og passionerede mennesker om at gøre en forskel ikke bare i hundenes, kattenes og deres ejeres liv, men også inden for dyrlægefaget.

Føler du, at du kan gøre en forskel, når du arbejder for så stor en virksomhed?

Det er utroligt tilfredsstillende. Jeg var praktiserende dyrlæge i 15 år, før jeg kom til Hill's, og jeg havde mulighed for hver dag at gøre en forskel for dyrs velbefindende, én patient ad gangen. Nu har jeg mulighed for at arbejde med noget, som gør det muligt for mig at gøre en forskel i mange dyrs liv - dyr, som jeg aldrig vil møde - men mange flere end jeg kunne møde i min praksis. Jeg er også så heldig, at jeg har mulighed for at uddanne dyrlæger og hjælpe dem med at betjene deres kunder og deres patienter bedre. Jeg påvirker indirekte sundheden og velbefindende hos de hunde og katte, som de behandler.

Hill's Pet Nutrition er nyskabende, men det lyder en smule vagt. Kunne du tænke dig at definere innovation?

Ja, det er ikke så nemt. Innovation kan eksempel siges at være tackling af et problem på en ny måde - det gælder hvad som helst - det behøver ikke være et gennembrud i ernærning eller medicinering eller en ny fremgangsmåde indenfor lægevidenskab eller forskning. Der kan være tale om ny pakning, eller en ny tilgang til hvordan noget er bearbejdet, fragtet eller sågar en ny måde at imødekomme en kundes behov. Ægte innovation er noget, som ingen andre har prøvet før. Det er ikke bare nyt for dig, men nyt for alle. Det kræver mod at være nyskabende. Når du prøver noget, som er fuldstændigt nyt, vil det sandsynligvis mislykkes de første par gange, og de som ikke bryder sig om forandring vil prøve at tage modet fra dig. Du bliver nødt at tage ved lære af det, som ikke virker, finpudse fremgangsmåden og prøve igen.

Hvad er det bedste, som du har oplevet i dit arbejde hos Hill's?

Jeg vil sige udviklingen at få Prescription Diet™ y/d™ Feline på markedet. At se folk fra alle afdelinger hos Hill's arbejde sammen om at løse problemer, som forekom uløselige. At se tårerne i en dyrlæges øjne, da det stod klart, at her fik dyrlægerne et nyt alternativ, som gav deres kunder mulighed for at beholde en ældre kat lidt længere. At møde en kat med forhøjet stofskifte og dens ejere, der prøvede y/d™ som en sidste udvej, og høre samt se med egne øjne det positive resultat, som den kat oplevede. Det er en af de mest tilfredsstillende oplevelser, som jeg har haft i min karriere som dyrlæge.

Da du var barn, hvad ville du gerne være, når du blev voksen?

Lærer eller dyrlæge. Lykkeligvis, har jeg fået lov til at gøre begge dele - jeg er en dyrlæge som underviser.

Et sidste spørgsmål: Hvis du ikke forskede for Hill's, hvad ville du så lave?

Bo i Texas tæt på min familie, hyrde får med mine hyrdehunde, arbejde deltid som dyrlæge eller undervise på et dyrehospital.Tak for interviewet, Lynda!

[ ↑ skip to content ↑ ]