[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ældre kattes ændrede behov

Nogle ældre katte har tendens til vægtstigning og fedme. De kan begynde at spise mindre, men ser stadig ud til at tage på. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at tjekke om det er forhold, der kan være relateret til ændret adfærd, stofskifte og nedsat fysisk aktivitet.

Vægtstigning kan føre til flere sygdomstilstande, herunder hjerte-, åndedræts-, urinvejs-, hud- og ledproblemer, som for ældre katte kan være særligt alvorlige. Ved at skifte til et lavkaloriefoder og afmåling af fodermængden kan hjælpe katten til et vægttab.

Ældre katte kan tabe sig, selv om de spiser. Dette kan være relateret til en underliggende tilstand, såsom en hjertesygdom, dysfunktion i skjoldbruskkirtlen eller diabetes mellitus.

Nogle katte kan spise mindre og tabe sig på grund af en smertefuld periodontal sygdom (sygdom i tænder eller tandkød) eller nyresygdom.

Enhver atypisk ændring hos din ældre kat skal drøftes med dyrlægen.

Det er vigtigt at tage højde for ældre kattes specifikke behov for at sikre, at din kat forbliver sund så længe som muligt. Antioxidanter og fiskeolie understøtter for eksempel en sund hjerne og vitalitet, mens kontrollerede mineralindhold understøtter optimal nyre- og urinvejssundhed.

Fodring med en ernæring, der specielt er tilpasset ældre katte, kan bidrage til at bekæmpe aldersrelaterede ændringer. Det nye Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing gør netop dette. Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing fås både som tør- og vådfoder og har en smag, din kat vil elske.

Læs mere om Hill’s tilpassede ernæring til ældre katte.

[ ↑ skip to content ↑ ]