[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvem bestemmer i din seng? Du eller din kat?

Din kats personlighed er sandsynligvis den vigtigste faktor for, om et fælles menneske-kattesovearrangement vil fungere. Nogle katte er ret afslappede og kan sove hvor som helst, mens andre katte kræver at sove i den store bløde seng i soveværelset. Hvis du opfører dig pænt, kan du også få adgang til den.

Hvis du har en generøs kat, vil du sandsynligvis finde det rart at dele seng med katten, der giver dig en god fornemmelse af selskab. Hvis din kat er den mere frække type, der stjæler dynen og skubber dig ud, vil du måske skulle arbejde hårdere for at få det på din måde.

Det første man skal gøre, hvis man har en dominerende kat, er at fjerne den fra sengen og lægge den på det sted, hvor den kan sove. Lad med al tydelighed katten forstå, at den ikke må dominere. Hvis det ikke hjælper, kan du forsøge at lægge den i dens egen kurv uden for soveværelset og lukke døren. Du vil sandsynligvis kunne høre en ulykkelig kat uden for døren. Vær forberedt på at ignore det. Hvis du ikke ignorerer det og overgiver dig, vil katten meget hurtigt lære, at den ved at kradse og give lyd får sin vilje.

De, der har katte, som ikke dominerer i sengen, kan have den type kat, der fungerer som et ekstra vækkeur, der ikke kan indstilles. Katte er fra naturens side skumringsdyr, hvilket betyder, at de står op ved daggry, normalt et par timer før mennesker.

De har ofte lyst til at lege (læs "jage"”) på det tidspunkt, så tæer, fingre eller andre legemsdele, der stikker ud under dynen, kan let blive deres velvalgte "bytte". Hvis din kat er aktiv jæger, når du forsøger at sove, kan du sørge for, at der rundt omkring ligger legetøj - og helst uden bjælder!

Sørg også for at din kat forstår, at den skal tilpasse sig dit morgenprogram. Når katten vågner, skal du ikke give efter for dens ønsker – giv den først mad, når du står op, og leg først med den, når du er klar til at stå op. Hvis katten oplever, at den kan få opfyldt sine ønsker kl. 4 om morgenen, vil den sandsynligvis fortsætte i samme stil. Når katten forstår, at du opfylder dens ønsker, når du står op, er det mere sandsynligt, at du får lov til at sove.

Du kan lege med katten før sengetid, så du er sikker på, at den er træt, når I begge går i seng. God motion er en hjælp til at få din kat til at sove længere, så du også selv kan sove længere.

Kæmper du med din kat om sengepladsen, så du selv skal sove på sofaen, eller forvises din kat til en luksuøs kattekurv? Fortæl os om dine sovearrangementer med din kat på vores Facebook-side!

[ ↑ skip to content ↑ ]