[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Pleje af
din lille hund

Nyt udseende
Bedste smag
nogensinde*

Hold din hund sund og tilfreds med vores nemme tips til vægtstyring og pleje. Læs hvordan du får et godt besøg hos dyrlægen og undgår allergier samt andre sæsonbetingede problemer.

Fire trin til
en sundere hund

Vægtstyring er afgørende for et langt og sundt liv, da selv lidt ekstra vægt kan være et problem for små racer.
Følg disse fire trin til, hvordan du støtter din lille hunds sundhed og velvære.

Bemærkning angående små hvalpe eller miniaturehvalpe

En vægttabsplan er aldrig en god idé til hvalpe, medmindre dyrlægen anbefaler det. Hvis du mener, at din hvalp har et vægtproblem, skal du gå til dyrlægen. Du må ikke begynde at give den foder til vægtstyring.

Pleje og badning af din lille hund

Ved at pleje din hund selv kan du spare ret mange penge. Og ikke kun det – det kan være en sjov oplevelse for jer begge to at give din hund en omgang med børsten og et bad, hvis du følger vores enkle vejledning.

Se hvordan

Få mest muligt ud
af besøget hos dyrlægen

Regelmæssige undersøgelser vil betyde, at din hund og dyrlægen lærer hinanden bedre at kende. Men der er mange synsindtryk, lugte, lyde, mennesker og dyr hos dyrlægen, der kan være nye og ukendte for din hund, så følg vores enkle tips til, hvordan du gør besøget på klinikken nemmere for jer begge.

Få mere at vide

Allergier og andre generende, sæsonbetingende
problemer

De pollen og det husstøv, der udløser allergiske reaktioner hos mennesker, giver ofte allergisk dermatitis hos små hunderacer – en inflammation af huden, der resulterer i slikken, kradsen eller endda hårtab og frem for alt ubehag hos din hund.

Hjerteorm

Hjerteorm spredes via myg. Din dyrlæge kan ordinere et forebyggende middel mod hjerteorm og anbefale passende test- og forebyggelsesmetoder til din hund. Kontakt straks dyrlægen, hvis du tror, at din hund har hjerteorm.

Lopper

Der findes mange nye, yderst effektive produkter til lokalbehandling af huden eller til oralt indtagelse. Ved hyppig støvsugning fjernes loppeæg fra gulve og tæpper (smid straks støvsugerposen ud). Det kan også anbefales at vaske hundens tæpper.

Flåter

Flåter er ubehagelige, små parasitter, der spreder smitsomme sygdomme som ehrlichiose og borrelia. Alle ejere af små hunde bør holde godt øje med deres hunds hud. Fjern eventuelle tæger hurtigst muligt, og sørg for at bære handsker, når de fjernes.

[ ↑ skip to content ↑ ]