[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Årsager til hudlidelser

cat

Hvad er årsagerne til hudlidelser?

Hudlidelser er en af de hyppigste grunde til, at katteejere går til dyrlæge. Op til 40 % af konsultationerne kan dreje sig om hudlidelser.

"Hudlidelser" er en generel betegnelse for de meget almindelige, men alligevel generende lidelser, der beskadiger eller irriterer din kats hud. De mest almindelige symptomer på en hudlidelse er, hvis din kat kradser sig mere end normalt.

Der er mange mulige årsager til hudlidelser:

Uhensigtsmæssige reaktioner på foder.

Hudlidelser kan opstå som følge af en reaktion på visse typer protein i din kats foder.

Anden allergi

Din kat kan være allergisk over for støv, pollen, skimmelsvamp eller andre miljøfaktorer, som kan forårsage en allergisk reaktion ved indånding. Selv nogle loppehalsbånd kan give kontaktallergi. Katte kan lide af allergi når som helst i deres liv.

Parasitter

Lopper, lus og mider kan alle give hudirritation. Deres bid irriterer som regel katten, og får den til at bide og kradse sig, så den beskadiger huden.

Hormonel ubalance

Katte med for meget eller for lidt af visse hormoner har tendens til hudproblemer. Hormonel ubalance medfører sjældent kløe, men kan være tegn på mere alvorlige, underliggende problemer, der skal findes og behandles.

Infektioner

Bakterie- og svampeinfektioner som stafylokokbakterier og ringorm kan give hudproblemer.

Sådan behandler du hudlidelser

Hvis du har mistanke om, at din kat har en hudlidelse, så tag katten med til dyrlægen og få det undersøgt ordentligt. Din dyrlæge vil vurdere, om din kats problemer skyldes foderallergi eller noget andet. Se mere specifik information om foderallergi her.

Der er mange måder at håndtere hudlidelser på. Din dyrlæge kan anbefale ernæring, medicin, tilskud eller en kombination af alle tre. Den rigtige ernæring kan hjælpe med at forbedre og hele din kats hud og pels og hurtigt få din kat helt sund og rask igen.

Men det er vigtigt, at du giver din kat foder, der hurtigt får beskadiget hud til at regenerere efter en hudlidelse. En måde at gøre det på, er ved at give foder, der har et højt indhold af omega-6 fedtsyrer. Fedtsyrerne hjælper fedtstofferne i huden og har en dokumenteret virkning, som er med til at reducere symptomerne på hudlidelser.

Hill’s™ Prescription Diet™ d/d™ har et højt indhold af omega-6 fedtsyrer, som er en klinisk dokumenteret hjælp til at genopbygge huden.

FODERALLERGI HOS KATTE

[ ↑ skip to content ↑ ]