[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Unik
sammensætning

Unik sammensætning

Forbrænder fedt og opbygger muskelmasse

L-carnitin anvendes ofte i human ernæring som et tilskud, og det fremmer udnyttelsen af fedt som energikilde. Det virker som en slags katalysator for transporten af fedt fra depoterne og ind i cellerne, hvor det bruges til at producere energi. Derved skåner det kroppens muskeldepoter, så den magre kropsmasse bevares.

Det er klinisk dokumenteret, at indholdet af L-carnitin til at opnå et effektivt vægttab og vedligeholde en slank kropsmasse hos katte skal være 500 mg/kg1,2. Og det er den mængde, du vil finde i dit nye kattefoder Hill´s™ Science Plan™ Sterilised Cat!

Nedsætter risikoen for blæresten

Struvit er den hyppigste urinvejssten hos unge katte. Den er sammensat af fosfor, magnesium og ammonium og forekommer sædvanligvis i basisk urin. Molekylerne dannes som følge af en elektrostatisk tiltrækning blandt disse forskellige ioner med høj affinitet. Adskillige molekyler bindes sammen, hvilket resulterer i en struvitkrystal (mikroskopisk), og adskillige krystaller klumpes derefter sammen og danner en sten (makroskopisk). Derfor er det vigtigt at reducere den mængde af disse mineraler, der udskilles i urinen, ved at mindske indtaget af dem.

En ændring af urinens pH hjælper til at forhindre disse sten i at dannes, da en lavere pH-værdi svækker affiniteten af ionerne, hvilket resulterer i en svagere tendens til, at disse ioner bindes og danner en struvitkrystal og -sten.

Da nyrefunktionen kan være nedsat med alderen, er det endnu vigtigere at holde øje med mængden af mineraler, som modne, ældre katte indtager. Det er en af årsagerne til, at Hill's har udviklet forskellige sammensætninger til unge voksne og modne voksne katte.

Find det rigtige produkt fra Science Plan Sterilised til din kat

PRODUKTSORTIMENT
  • Frantz NZ, Yamka RM, and Friesen KG, The effect of diet and lysine calorie ratio on body composition (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25-35, 2007.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09.
[ ↑ skip to content ↑ ]