Information om og personlighedstræk ved katteracen bengal

 

Bengalkatten er en stor og atletisk kat, som knytter sig tæt til sine mennesker og er en loyal ven med en behagelig personlighed.

 

Bengal – kort fortalt
The Bengal Cat Breed

I størrelse og muskulatur minder bengalen virkelig om en vildkat.

Vægt:

Han: stor: >5 kg 

Hun: stor: >5 kg

Øjenfarve:

Blå

Forventninger:

Levetid: 9 – 13 år

Behov for at være social/få opmærksomhed: Stort

Tendens til at fælde:Svag

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Blank, glat

Farver: Brun, sælgrå

Mønster: Tabby, ticked, pletter

Allergivenlig: Nej

Generelt behov for pelspleje: Moderat

Raceanerkendelse:

Katteforbund: 

ACFA, FIFe, TICA 

Udbredelse: Mindre almindelig

Bengalens udseende minder i den grad om en vildkats. Det er en stor kat med kraftige muskler, men knoglebygningen kan være forbløffende let i betragtning af kattens størrelse. Ved første øjekast virker alt ved denne kat stort, massivt og tykt. Det eneste, der ikke overvælder, er dens moderate benlængde.

Bengalen har et stort, kileformet hoved. Den har en tyk hals, store poter og en tyk hale. Pelsens mønster er generelt begrænset af de tabbygener, der indgik i den oprindelige krydsning. En bengal med brune pletter ligner til forveksling en vildkat. Pletterne på pelsen bør ikke sidde i lige rækker, men skal virke tilfældigt placerede.

Bengalens pels er kort og kan endda føles lidt ru. Pelsen er nem at pleje og bliver ikke filtret.

Personlighed:

Mange mener, at bengalen er en vild kat, der bare lader, som om den er tam, men racen er faktisk både sød og kærlig. Bengalen knytter sig tæt til mennesker og er en loyal ven. Den er en stor og atletisk kat, som har behov for at løbe, springe og tumle for at få sit behov for fysisk udfoldelse stillet. Det er en nysgerrig og opmærksom kat.

Som bofælle:

Bengalen er en aktiv og ekstremt atletisk kat. Hvis den får plads nok til at udfolde sig, kan den holde sin vægt uden de store problemer. Bengalen skal have plads til at løbe omkring og træne frit. Den er nem at pleje og nyder at blive plejet.

Foder & Ernæringsbehov:

Hvilket foder passer bedst til en Bengal kat? Udover at være en loyal ven med en behagelig personlighed er en Bengal kendetegnet ved at være en stor, aktiv og atletisk kat med en blank og glat pels. Med sit høje aktivitetsniveau har Bengal katten brug for næring der sikrer, at den kan løbe, springe og tumle rundt for at kunne få sit behov for fysisk udfoldelse stillet. Hill's Science Plan Adult kattefoder er specielt sammensat til at give voksne katte, heriblandt Bengal racen, den energi de har brug for gennem deres voksne år. Foderet er bl.a. fremstillet med høj kvalitets proteiner til muskelopbygning samt essentiel taurin for hjertesundhed. Derudover indeholder foderet E-vitamin, Omega-3 og -6 fedtsyrer, for at Bengal katten kan opretholde en sund, blank og glat pels. Læs mere her. En anden vigtig overvejelse i forhold til din kats sundhed er dens væskeindtag. Mange katte får ikke drukket den væske de har brug for, hvilket kan være årsag til bl.a. urinvejsproblemer. Der er flere ting, du kan gøre for at få din kat til at indtage mere væske, det kan fx. være en god ide at servere vandet i en bred skål, hvor din kats knurhår ikke går imod kanten eller tilbyde den vand via en vandfontæne. Udover at gøre det nemmere for din kat at drikke vand kan du også snige ekstra væske i den ved hjælp af foderet. Vådfoder af høj kvalitet er ligeså vigtigt for din kats sundhed som godt tørfoder er, Hill’s-foder er fremstillet med et optimeret udvalg af naturlige ingredienser for at give katte præcis, hvad de har behov for på alle livsstadier. Vil du læse mere om vores kattemad kan du trykke her.

Historie:

Mennesker har altid været tiltrukket af vildkattes skønhed, og man bestræbte sig derfor på at parre en vildkat med en tamkat for at skabe en race med en vildkats udseende og en tamkats behagelige temperament. I starten af 1960'erne begyndte man derfor i USA at parre den asiatiske leopardkat med tamme tabbyer. Opdrætsprogrammet blev dog afbrudt og startet op igen i 1981 af Jean Mill og doktor Willard Centerwall.

På trods af mange udfordringer i frembringelsen af denne hybrid, resulterede opdrætsprogrammet i en race, der så ud som en vildkat og opførte sig som en tamkat. Eftersom den vilde kat, der blev anvendt til at grundlægge racen, var en Felis Bengalensis, valgte man at kalde den nye race for bengal.

I starten var bengalen en kontroversiel race, hvilket den til en vis grad stadig er i dag. Bekymringen går på, at man vil parre endnu flere vildkatte med tamkatte, og at bengalens vilde arv aldrig kan udviskes helt fra den fremavlede tamkat. Det behøver dog ikke at være et problem, eftersom der er rig mulighed for krydsavl med tamkatte, og eftersom katteregistrenes regler forbyder, at udstillingsbengaler er for nært beslægtede med deres vilde forfædre.

Relaterede kattepleje artikler