Information om og personlighedstræk ved katteracen bombay

 

En bombay er en aktiv og nysgerrig kat, som elsker at betragte verden omkring sig og kan være så hengiven, at den insisterer på at få sin ejers opmærksomhed.

 

Bombay – kort fortalt
The Bombay Cat Breed

Bombaykatten har en karakteristisk vuggende gangart, som får den til at minde om en sort panter.

Vægt:

Han: stor: >5 kg 

Hun: medium: 3 – 5 kg

Øjenfarve:

Kobberfarvet, gylden

Forventninger:

Levetid: 9 – 13 år

Behov for at være social/få opmærksomhed: Moderat

Tendens til at fælde:Svag

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Glat

Farver: Sort

Allergivenlig: Nej

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Katteforbund: 

CFA, ACFA, TICA 

Udbredelse: Sjælden

En bombay er en mellemstor kat. Når man løfter den, føles den en del tungere, end den ser ud.

Racen er tætbygget og temmelig kompakt, men har stærke muskler og kraftig knoglebygning. Der er meget på en bombay, der er rundt. Hovedet er rundt, ørespidserne er runde, øjnene og hagen er runde, og selv poterne er runde.

En bombays pels er kort og blank. Når pelsen er velplejet, ser den dybsorte farve ud som lakeret læder.

En bombay har en karakteristisk gangart. Kroppen ser nærmest ud, som om den vugger frem og tilbage. Det får bombaykatten til at minde om en sort panter.

Personlighed:

Yngre bombaykatte er aktive og nysgerrige katte, som hurtigt vænner sig til forandringer. Uanset alder elsker en bombay at se på verden omkring sig, og dens favoritsted kan sagtens være et vindue, hvorfra den kan kigge på verden udenfor. Denne kat er meget hengiven og vil af og til insistere på at få sin ejers opmærksomhed.

Bombaykatten er kendt for at hoppe op på skødet af folk og brede sin smukke krop ud over den avis, som vedkommende læser. Med alderen kan visse bombaykatte dog blive lidt for magelige og foretrække at betragte aktiviteterne i stedet for at deltage i dem.

Som bofælle:

Bombaykatten er en race, som er meget robust både af udseende og sind, og den er også meget stærk. Den er dygtig til at klatre og springe og bør have adgang til kattetræer og udsigtspladser. Bombaykatten er en solidt og tætbygget kat, og dens fødeindtag bør overvåges nøje for at undgå overvægt, især hvis katten ikke får nok motion.

Selvom voksne bombaykatte er rolige, har de også en tendens til at være meget killingeagtige, og de elsker deres daglige legestunder. De elsker at modtage deres ejers kærlighed og blive aet på maven. Den daglige kælen er et must for enhver bombaykat.

Historie:

I slutningen af 1950'erne besluttede nogle amerikanske opdrættere sig for, at de ville skabe en kat med samme kropsbygning og udseende som burmeseren, men med en blank, dybsort farve. Forhåbningen var, at denne race ville komme til at minde om den indiske sorte panter. Man indledte derfor et opdrætsprogram med en burmeser og en sort amerikansk korthårskat med klare, kobberfarvede øjne. Resultatet blev kaldt for bombay, hvilket er en reference til den sorte panter, som den faktisk ligner.

Bombaykatten blev anerkendt til katteudstillinger i slutningen af 1970'erne. Racen er stadig ikke så udbredt, men bombaykatte tiltrækker sig stor opmærksomhed på alle de udstillinger, hvor de deltager.

Relaterede kattepleje artikler