Information om og personlighedstræk ved katteracen britisk korthår

 

Britisk korthår er en kærlig og legesyg kat, som er utroligt trofast og et skønt kæledyr til enlige.

 

Britisk korthår – kort fortalt
The British Shorthair Cat Breed

Det er vigtigt, at en britisk korthår bliver børstet hver dag, især på de tider af året, hvor pelsen forandres og bliver tykkere eller tyndere.

Vægt:

Han: stor: >5 kg 

Hun: stor: >5 kg

Øjenfarve:

Blå, kobberfarvet, gylden, tofarvede

Forventninger:

Levetid: 7 – 12 år

Tendens til at fælde: Moderat

Pels:

Længde: Kort, semilang

Kendetegn: Lige

Farver: Hvid, blå, sort, cremefarvet, rød, brun, sølvfarvet, cameo, blue-cream, skildpadde, torbie, smoke, shaded

Mønster: Ensfarvet, skildpadde, tofarvet, trefarvet/calico, tabby, smoke, shaded

Allergivenlig: Nej

Generelt behov for pelspleje: Moderat, stort

Raceanerkendelse:

Katteforbund: 

CFA, ACFA, FIFe, TICA 

Udbredelse: Mindre almindelig

Britisk korthår er en mellemstor til stor kat, som er meget stærk. Den er meget muskuløs og har en kraftig knoglebygning. Den har et rundt og tætbygget udseende.

Eftersom denne race er så stærk, skal alle kattens særlige kendetegn være veludviklede. Britisk korthår har en bred brystkasse, en muskuløs hals, stærke kæber og en veludviklet snude. Benene er tykke og stærke. Denne race ser ud som det, den oprindeligt var, nemlig en kat, der skulle holde gnavere ude af laden og stuehuset.

Britisk korthår har en tyk og tæt pels. Om vinteren bliver den meget længere og tykkere. Pelsen har en relativt grov struktur, eftersom den har til formål at beskytte katten.

Når du løfter en britisk korthår, skal du altid støtte dens bagdel. Man må ikke lade bagdelen trække bugen nedad, da det kan føles ubehageligt for dem og gøre dem usikre.

Personlighed:

Britisk korthår er behagelig at have som kæledyr. Den er rolig og nem at pleje. Den er en utroligt trofast og hengiven kat, som vil knytte sig til alle medlemmer i sin familie.

Selvom en britisk korthår elsker at lege, har den ikke brug for konstant opmærksomhed. Hvis den er legesyg, finder den selv et stykke legetøj frem og udvælger en person, som den vil lege med. En britisk korthår kan også sagtens lege selv og er dermed et godt kæledyr til enlige.

Som bofælle:

Britisk korthår er en kompakt og muskuløs kat, og man skal derfor holde godt øje med dens fødeindtag. På trods af kattens kraftige knoglebygning skal man sørge for, at den holder vægten og holder sig i form. Den skal have nok motion. Det kan være nødvendigt med interaktiv leg for at holde katte af denne race i god form.

En britisk korthår leger, når den har lyst til det, og skal nok finde et stykke legetøj eller bruge hvad den kan finde, hvis den ikke har noget legetøj.

Det er vigtigt at børste katten hver dag, især på de tider af året, hvor pelsen forandres og bliver tykkere eller tyndere. Selv denne korthårsrace kan få knuder i pelsen, hvis den ikke bliver børstet jævnligt.

Britisk korthår har ikke noget imod at være alene. Den er hengiven, men elsker også at ligge og sove i solen. Britisk korthår er nem at pleje og er et dejligt og roligt kæledyr.

Historie:

Britisk korthår stammer oprindeligt fra Storbritanniens gårde og gader og betragtes desuden som den første kat, man begyndte at opdrætte. “Stamfaderen” til denne race er Harrison Wier, som også anses for at være den første professionelle katteopdrætter. Han er kendt som “katteopdrættets stamfader”. Han var dog ikke blot den første professionelle opdrætter. Han definerede også reglerne for den første katteudstilling, som blev afholdt i Storbritannien i 1871.

Og som om det ikke var nok, tog Harrison også Storbritanniens jævne gadekat og forvandlede den, ved hjælp af et intensivt opdrætsprogram, til den racekat, som han kaldte for “briten” (the British). Briterne forelskede sig i deres nye renracede kat. Da perseren kom til Storbritannien, skubbede den midlertidigt briten af tronen som den mest populære racekat. Under både 1. og 2. verdenskrig blev bestanden af britisk korthår reduceret kraftigt, men den vendte begge gange tilbage som en af briternes foretrukne katteracer. I dag er britisk korthår anerkendt i katteregistre over hele verden. Den blev en overgang kaldt for british blue, men eftersom den findes i flere forskellige farver, kaldes den i dag for britisk korthår eller bare briten.

Relaterede kattepleje artikler