Information om og personlighedstræk ved katteracen cornish rex

 

Cornish rex er en silkeblød kat, som elsker at være tæt på sin ejer og kræver kvalitetstid hver dag.

 

Cornish rex – kort fortalt
The Cornish Rex Cat Breed

Cornish rex er en atletisk kat og kan virke utrættelig, når den løber omkring og hopper, springer og leger.

Vægt:

Han: lille: <3 kg 

Hun: lille: <3 kg

Øjenfarve:

Ravfarvet, havblå, blå, kobberfarvet, grøn, gylden, nøddebrun, orange, gul, tofarvede

Forventninger:

Levetid: 9 – 13 år

Behov for at være social/få opmærksomhed: Moderat

Tendens til at fælde:Svag

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Bølget

Farver: Hvid, blå, sort, cremefarvet, rød, brun, isblå, platin, lysebrun, chokoladebrun, kastanjebrun, kanelbrun, lavendelfarvet, champagne, sælgrå

Mønster: Ensfarvet, skildpadde, tofarvet, trefarvet/calico, tabby, ticked , smoke, masket, shaded

Allergivenlig: Nej

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Katteforbund: 

CFA, ACFA, FIFe, TICA 

Udbredelse: Mindre almindelig

Cornish rex er en lille til mellemstor kat. Eftersom den har lange ben, kan man få det indtryk, at den er en stor kat, indtil man løfter den. Når man ser den fra siden, følger undersiden af kroppen ryggens opadgående kurve.

Cornish rex har en fin knoglestruktur, som kan få den til at føles sart, men det er en atletisk kat, som ikke er det mindste skrøbelig.

Den har et lille og smalt hoved med store ører og øjne, der ser ud til at være for store til hovedet. Den har en romersk næse, et kraftigt hageparti og lange, slanke ben. Halen er lang og tynd og utroligt fleksibel.

Pelsen hos en cornish rex er unik for denne race. Den er silkeagtig og blød, men lægger sig i bølger, som nærmest ligner fletninger.

Personlighed:

Cornish rex interagerer meget med sin ejer. Den elsker at gå lige op og ned ad sin ejer og kræver kvalitetstid hver dag. Mange cornish rex vil gøre alt for at være sammen med deres ejer og kan sågar lære at gå i snor bare for at kunne tilbringe lidt mere tid sammen med ejeren. De elsker, når deres ejer kæler med dem.

Som bofælle:

Hvilket foder passer bedst til en Cornish Rex kat? Cornish Rex er en atletisk kat, der kan virke utrættelig når den løber omkring og hopper, springer og leger. Med sin atletiske natur vil Cornish Rex som regel holde sin idealvægt, så længe den har plads til fysisk udfoldelse. Derfor er det vigtigt med næring, som sikrer et holdbart energiniveau. Hill's Science Plan Adult kattefoder, er specielt sammensat til at give voksne katte den energi de har brug for gennem deres voksne år. Foderet er bl.a. fremstillet med høj kvalitets proteiner til en sund muskelopbygning, hvilket derfor hjælper Cornish Rex katten , som er kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau. Læs mere her. En anden vigtig overvejelse i forhold til din kats sundhed er dens væskeindtag. Mange katte får ikke drukket den væske de har brug for, hvilket kan være årsag til bl.a. urinvejsproblemer. Der er flere ting, du kan gøre for at få din kat til at indtage mere væske, det kan fx. være en god ide at servere vandet i en bred skål, hvor din kats knurhår ikke går imod kanten eller tilbyde den vand via en vandfontæne. Udover at gøre det nemmere for din kat at drikke vand kan du også snige ekstra væske i den ved hjælp af foderet. Vådfoder af høj kvalitet er ligeså vigtigt for din kats sundhed som godt tørfoder er, Hill’s-foder er fremstillet med et optimeret udvalg af naturlige ingredienser for at give katte præcis, hvad de har behov for på alle livsstadier. Vil du læse mere om vores kattemad kan du trykke her.

Foder & Ernæringsbehov:

Cornish rex er en atletisk kat og skal nok holde sin idealvægt, så længe den har plads til fysisk udfoldelse. Eftersom pelsen ligger så tæt ind til kroppen, kan man nemt se, om en cornish begynder at tage på.

Cornish rex er adræt og elsker at løbe omkring og hoppe, springe og lege. Når den leger, kan den virke utrættelig. Man bør også lege interaktive lege med den.

Historie:

Den første cornish rex-killing blev født i 1950 i Cornwall i England. Den var resultatet af en spontan mutation, og dens forældre var en gårdkat og en ukendt far. Nina Ennismore, som gjorde opdagelsen, havde opdrættet og udstillet rex-kaniner, så hun vidste, at det var en ganske særlig kat. Hun tog den krølhårede kat til sig, kaldte ham Kallibunker og lagde grunden til det, der blev racen cornish rex.

I 1957 blev et avlsdygtigt cornish rex-par, som nedstammede direkte fra Kallibunker, importeret til USA. Cornish rex blev officielt anerkendt i USA i 1967 og har lige siden været mere populær i USA end i England.

Først troede opdrætterne, at den krøllede pels hos cornish rex og devon rex skyldtes, at de var beslægtede, og at de kunne parres med hinanden. Alle forsøg endte dog med, at killingerne havde lige pels. Man vedtog derfor, at de to krølhårede katte var forskellige racer.

Relaterede kattepleje artikler