Information om og personlighedstræk ved katteracen devon rex

 

Devon rex er en aktiv og energisk katterace, der elsker at henrykke sin ejer med sin akrobatiske optræden, når det gengældes med kærlig opmærksomhed.

 

Devon rex – kort fortalt
The Devon Rex Cat Breed

En devon må aldrig børstes, da dens pels er meget sart.

Vægt:

Han: lille: <3 kg 

Hun: lille: <3 kg

Øjenfarve:

Ravfarvet, havblå, blå, kobberfarvet, grøn, gylden, nøddebrun, orange, gul, tofarvede

Forventninger:

Levetid: 9 – 13 år

Behov for at være social/få opmærksomhed: Moderat

Tendens til at fælde:Svag

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Krøllet

Farver: Hvid, blå, sort, cremefarvet, rød, brun, isblå, platin, lysebrun, chokoladebrun, kastanjebrun, kanelbrun, lavendelfarvet, champagne, sælgrå

Mønster: Ensfarvet, skildpadde, tofarvet, trefarvet/calico, tabby, ticked , smoke, shaded, masket

Allergivenlig: Ja

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Katteforbund: 

CFA, ACFA, TICA 

Udbredelse: Almindelig

Som voksen er devon rex en mellemstor kat, men dens hoved ser stort ud, og dens brystkasse er bred. Hannerne har en tendens til at have en lidt kraftig knoglebygning, mens hunnernes er finere, så visse hanner er markant større end hunnerne.

Devon rex har et usædvanligt udseende. Hovedet er kileformet, og næsen har et knæk lige under øjnene. Øjnene er store, og de ekstremt store ører sidder lavt på hovedet og har en bred base. “Sommerfugleørerne” og flere andre distinkte ansigtstræk får denne race til at se nærmest alfeagtig ud.

Kattens bløde, krøllede pels er også usædvanlig. Mange devons mangler pels visse steder på kroppen, især der hvor den kan slikke sig. Pelsen er meget sart og kan falde af, hvis man børster den. Devon rex har som regel også knækkede knurhår, fordi de er så skrøbelige.

Personlighed:

Devon rex er en aktiv og energisk katterace. Den er en lille spasmager, som elsker at henrykke sin ejer med sine akrobatiske optrædener. Det forventer katten naturligvis at blive takket for ved at blive aet og få masser af kærlig opmærksomhed, som den gengælder ved at spinde.

Som bofælle:

Devon rex kan springe højt op og bør derfor have adgang til kattetræer og udsigtspladser, så den kan få motion. Den elsker dog også mad, og man skal derfor holde godt øje med, hvor meget den spiser.

Devon rex elsker at ligge i solen og bør have adgang til varme steder at ligge om vinteren. Den må aldrig børstes, da dens pels er meget sart. Man kan pleje katten ved at gnubbe den forsigtigt med en klud.

Foder & Ernæringsbehov:

Hvilket foder passer bedst til en Devon Rex kat? Devon rex er en aktiv og energisk katterace, der elsker at henrykke sin ejer med sin akrobatiske optræden. Udover at være blød og krøllet, er Devon Rex kattens pels også sart og kan tillige mangle visse steder på kroppen - især der, hvor den kan slikke sig. For at håndtere denne sarthed kan man med fordel fodre Devon Rex katte med Hill's Science Plan Sensitive Stomach & Skin, der med et forbedret indhold af omega-3 og -6 fedtsyrer giver sund hud og pels. Læs mere her. Er forekomsten af manglende pels ikke hyppig, kan Devon Rex katten ligeledes fodres med Hill's Science Plan Adult kattefoder, der er specielt sammensat til at give voksne katte den energi de har brug for gennem deres voksne år. Foderet er bl.a. fremstillet med høj kvalitets proteiner til en sund muskelopbygning, hvilket derfor hjælper Devon Rex katten, som er kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau. Læs mere her. En anden vigtig overvejelse i forhold til din kats sundhed er dens væskeindtag. Mange katte får ikke drukket den væske de har brug for, hvilket kan være årsag til bl.a. urinvejsproblemer. Der er flere ting, du kan gøre for at få din kat til at indtage mere væske, det kan fx. være en god ide at servere vandet i en bred skål, hvor din kats knurhår ikke går imod kanten eller tilbyde den vand via en vandfontæne. Udover at gøre det nemmere for din kat at drikke vand kan du også snige ekstra væske i den ved hjælp af foderet. Vådfoder af høj kvalitet er ligeså vigtigt for din kats sundhed som godt tørfoder er, Hill’s-foder er fremstillet med et optimeret udvalg af naturlige ingredienser for at give katte præcis, hvad de har behov for på alle livsstadier. Vil du læse mere om vores kattemad kan du trykke her.

Historie:

Da cornish rex begyndte at dukke op på katteudstillinger i England, var den race en kuriositet, og billeder af disse katte blev ofte trykt i aviserne. I grevskabet Devon så Beryl Cox et af disse billeder. Hun blev interesseret, eftersom hun boede tæt på en gammel tinmine, hvor en flok katte holdt til. Disse katte havde også krøllet pels. Cox havde en killing med krøllet pels. Selvom moren var en gårdkat med lige pels, var killingens pels altså krøllet, så Cox antog, at den havde parret sig med en af de herreløse katte fra minen. Katten hed Kirlee og er kendt for at være den første kat af racen devon rex.

Først troede opdrætterne, at den krøllede pels hos cornish rex og devon rex skyldtes, at de var beslægtede, og at de kunne parres med hinanden. Alle forsøg endte dog med, at killingerne havde lige pels. Man vedtog derfor, at de to krølhårede katte var forskellige racer.

Relaterede kattepleje artikler