Information om og personlighedstræk ved hunderacen berner sennenhund

 

Som race er berner sennenhund årvågen og godmodig, så den er ivrig efter at stille dig tilfreds og vil være glad for at få opgaver af sin familie.

Berner sennenhund – kort fortalt
The Bernese Mountain dog Breed

Berner sennenhund er en god vagthund, og den er endnu bedre som hyrde- og trækhund. 

Vægt:

Han: 40 – 54 kg

Hun: 31 – 45 kg

Skulderhøjde:

Han: 66 cm

Hun: 63 cm

Kendetegn:

Flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Afslappet

Levetid: 7 – 9 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Svag

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Moderat

Avlet til:

At være trækhund

Pels:

Længde: Medium

Kendetegn: Tyk, lige

Farver: Trefarvet: sort med brune aftegninger med hvidt

Generelt behov for pelspleje: Moderat

Raceanerkendelse:

Udbredelse:  Mindre almindelig

Terner sennenhund er en stor hund med en smuk trefarvet pels.

Baggrundsfarven er sort, og aftegningerne er røde eller rustfarvede og hvide. Pelsen er tyk og ret lang, og kræver hyppig børstning for at holde den sund og undgå filtring.

Racen er stærk og muskuløs, da den er avlet til at arbejde. Hannen måler omkring 70 cm i højden; hunnen er ofte en smule mindre. Begge har en kraftig kropsbygning og er sædvanligvis længere, end de er høje. Vægten går fra 34 til 54 kg.

Personlighed:

Berner sennenhund er årvågen og godmodig. Da den har en baggrund som arbejdshund, kan den lide udfordringen ved at lære nyt. På grund af dens store størrelse bør den lydighedstrænes i en tidlig alder for at gøre den til en god familiehund. Dens naturlige instinkt for at vogte og arbejde på gården er fulgt med over i nutidens race. Berner sennenhund er en god vagthund, og den er endnu bedre som hyrde- og trækhund. Dens evner som trækhund kommer til deres ret på særlige stier for berner sennenhunde, som er populære hos nutidens ejere. Hundene bedømmes for deres evner til både at trække og have kontrol over en vogn. Som familiehund vil berneren nyde fysisk arbejde og at få en opgave, den skal udføre.

Som bofælle:

På grund af racens endelige størrelse skal en berner i en tidlig alder have træning i både lydighed og korrekt adfærd i hjemmet. Men som race er den langsom til at blive moden både fysisk og mentalt, og den skal ikke tvinges til træning for hurtigt. Selvom den er stor, er den en “blød” hund og har det ikke godt med skarp irettesættelse.

Bernerens pels er tyk, lang og har en lys, naturlig glans. Denne smukke pels skal børstes dagligt for at holde den ren og forhindre, at den filtrer. Det anbefales at pleje pelsen mindst hver 14. dag. De fleste fælder hele året, og sædvanligvis fælder pelsen meget to gange om året. En berner sennenhund er en hengiven ven, der vil nyde at komme ud med familien overalt. Den trives i menneskeligt selskab og vil være mest glad, hvis den får lov at være indehund. Rigtig træning i at omgås mennesker vil være med til at sikre, at berneren er tålmodig med andre hunde og med børn. Som med alle racer har de enkelte hunde ikke samme tålmodighed. Berneren er en god vagthund og skal have moderat motion. Den er en supergod ledsager på gåture!

Historie:

Den oprindelige berner sennenhund var en universalhund på gården, der blev brugt til at drive kvæg, beskytte gården og trække mælkevognen til det lokale mejeri. Navnet berner sennenhund kommer fra tysk og betyder helt bogstaveligt berneralpehyrdens hund. Racens oprindelige navn var durrbachler efter en kro, hvor disse gårdhunde blev købt og solgt.

Professor Albert Heim bevarede racen, som var næsten uddød, omkring forrige århundredskifte. Han fortsatte med omhyggeligt at udvikle racen, og ved at krydse den med en newfoundlænder forbedrede han hundens temperament og størrelse.

Relaterede kattepleje artikler