Information om og personlighedstræk ved hunderacen bichon frisé

 

Bichon frisé er en legesyg, men blid hund. Derfor behøver den ikke meget plads at tumle sig på, og den egner sig til at bo i en lejlighed. Racen er ikke kendt for at gø.

Bichon frisé – kort fortalt
The Bichon Frise Dog Breed

Bichon frisé kræver betydelige mængder af tid til pelspleje. Den skal børstes, bades og trimmes regelmæssigt.

Vægt:

Han: 3 – 6 kg

Hun: 3 – 6 kg

Skulderhøjde:

Han: 30 cm

Hun: 30 cm

Kendetegn:

Flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Moderat

Levetid: 12 – 15 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Moderat

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Stort

Avlet til:

At være selskabshund

Pels:

Længde: Medium

Kendetegn: Krøllet

Farver: Hvid med nuancer af creme, brungul eller abrikos

Generelt behov for pelspleje: Stort

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Ligesom pudlen har bichonen en pudderkvastlignende pels, der består af en silkeagtig yderpels med krøller og blød underuld. Den er hvid, hvid og gulbrun, cremefarvet, abrikosfarvet eller grå.

Bichonen er noget længere, end den er høj. Den fjerbuskede hale holdes hen over ryggen. Bichonens hoved er velproportioneret i forhold til kroppen, og ørerne hænger nedad. Næsen er fremstående og sort.

Både racens han- og hunhunde måler lige under 30 cm i højden og vejer 3 – 6 kg.

Personlighed:

Bichon frisé anses for at være en supergod all-aroundhund, der er legesyg, men blid. Bichonen kommer godt ud af det med andre kæledyr. Den regnes generelt for at være god til børn. I én spørgeundersøgelse scorede den højt på at snappe efter børn, men man bør altid være på vagt, når hunde og små børn er sammen. I den samme spørgeundersøgelse fandt man, at den er nem at gøre renlig og at træne, men nogle ejere er ikke enige i prædikatet som en hund, der er nem at gøre stueren.

Som bofælle:

Bichonen er en aktiv hund, men da den er lille, skal den ikke have så meget plads at tumle sig på, og den egner sig til at bo i en lejlighed. Bichonen er ikke kendt for at gø, hvilket er et virkeligt stort plus for byboere, men regn heller ikke med, at den vogter dit hjem.

Den kræver betydelige mængder af tid til pelspleje. Den skal børstes, bades og trimmes regelmæssigt. Bichonen er en af de få racer, der anbefales til allergikere, der gerne vil have hund, men pas på. Nogle mennesker med let allergi kan have færre problemer med allergi med en bichon sammenlignet med andre hunde, men der er ingen garanti. Spørg en allergilæge, og ophold dig i lange perioder i nærheden af en voksen bichon, før du beslutter at bo sammen med én.

Historie:

Bichon frisé (udtales bi-SJON fri-SE) menes at nedstamme fra vandspanielen, og den var kendt i middelhavsområdet helt tilbage i middelalderen. Nogle historikere mener, at racen faktisk stammer fra De Kanariske Øer og blev bragt til Europa af sømænd. Bichonen har længe være anerkendt som en god hund at være sammen med, især på grund af dens muntre, rolige væsen. Den var ret populær hos adelen i Europa, hos det engelske hof under Henrik den 2., og den er endda med på nogle af Goyas malerier.

Ved starten af det 19. århundrede var dens popularitet dalet. Den var blevet gadehund, og nogle af hundene blev brugt af cirkustrupper. Dens popularitet steg igen efter første verdenskrig. Racen kom første gang til USA i 1956 sammen med en fransk familie, der hed Picault. Racen blev i 1973 anerkendt af American Kennel Club som “non-sporting dog”.

I de senere år er bichonen blevet mere populær, da folk har fået mere viden om racens tiltrækkende karaktertræk.

Relaterede kattepleje artikler