Golden retriever - personlighedstræk og væsentlig viden

 

Da golden retrieveren er ivrig efter at behage, reagerer den positivt på lydighedstræning. Udover dette karaktertræk er den også legesyg, kærlig og rolig af væsen.

 

Golden retriever – kort fortalt
The Golden Retriever Dog Breed

Golden retrieveren er meget alsidig. Den er kendt som fuglehund, familiehund, servicehund til handicappede samt eftersøgnings- og redningshund.

Størrelse:

Vægt:

Han: 29 – 32 kg

Hun: 25 – 29 kg

Skulderhøjde:

Han: 58 – 62 cm

Hun: 53 – 55 cm

Kendetegn:

Flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Gennemsnitligt

Levetid: 10 – 13 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Moderat

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Stort

Avlet til:

Apportering

Pels:

Længde: Medium

Kendetegn: Lige

Farver: Gylden i forskellige nuancer

Generelt behov for pelspleje: Moderat

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

 

Hanhunde af racen golden retriever er 58 – 62 cm høje og vejer ca. 29 – 32 kg. Hunhundene er ca. 53 – 55 cm høje og vejer ca. 25 – 29 kg.

Golden retrieveren har en vandskyende pels, som er bølget eller flad og gylden eller flødefarvet. Et af de mest attraktive træk ved denne race er hårfrynserne på nakke, ben, lår, underside og hale.

Hunden har et stærkt og bredt hoved. Ørerne er ikke meget store, men de sidder højt på hovedet og hænger ned til lige under kæbelinjen. Brystet har en god dybde, og kroppen er velafbalanceret. En golden retriever lever omkring 10 til 13 år.

Personlighed:

En golden retriever har et roligt væsen og er intelligent og hengiven. Hunde af golden retrieverracen er legesyge, men blide sammen med børn, og de kommer som regel godt ud af det med andre kæledyr og fremmede.

Denne hund er ivrig efter at behage, hvilket sandsynligvis forklarer, hvorfor den reagerer så godt på lydighedstræning og er så populær som servicehund. Den er også glad for at arbejde, uanset om det drejer sig om fuglejagt eller om at hente ejerens sutsko.

Golden retrieveren gør sjældent, og den mangler vagtinstinktet, så regn ikke med, at den vil være god som vagthund. Dog vil nogle golden retrievere fortælle når fremmede nærmer sig.

Som bofælle:

Denne race kan lide at være aktiv. Husk, at golden retrieveren af natur er fuglehund, så den elsker en god kaste-/henteleg eller en svømmetur. Hvis den får sin daglige motion, kan en golden retriever tilpasse sig enhver type hjem, selv en lejlighed i byen.

Golden retrieveren anses for at fælde gennemsnitligt. Hvis man børster den en gang om ugen, vil pelsen altid se godt ud.

Historie:

I 1999 var golden retrieveren den næstmest populære race i AKC. Denne placering er ikke overraskende, da hunden har mange egenskaber, der gør den til en perfekt familiehund. Men golden retrieveren holdt oprindeligt til på marker og i vandløb i Storbritannien.

Golden retrieveren blev opdrættet som fuglehund, især til jagt på vandfugle, og racen opstod ved at krydse en række andre racer, der menes at omfatte spaniel, setter og newfoundlænder (men ikke den newfoundlænder, vi kender i dag) og måske endda blodhunde. Kombinationen skabte en hårdfør, stærk svømmehund, der kunne modstå koldt vand, spore såret vildt og tage sig af sårede fugle.

I dag er golden retrieveren ikke alene en god fuglehund og familiehund, den er også populær som servicehund til blinde og handicappede, som eftersøgnings- og redningshund og som sporhund til smuglergods. Kun få hunde er lige så alsidige som disse.

Relaterede kattepleje artikler