Information om og personlighedstræk ved hunderacen jack russel terrier

 

Man skal tage jack russel terrierens personlighedstræk med i sine overvejelser, for denne race er ikke egnet til alle. Den energiske jack russel har brug for masser af motion, den giver hals, og på grund af sit jagtinstinkt har den en trang til at udforske, hvilket resulterer i en tendens til at strejfe.

 

Jack russel terrier – kort fortalt
The Jack Russell Terrier Dog Breed

Træning kan ikke fjerne jagtinstinktet hos en jack russel. Denne hund ser instinktivt familiens kat eller hamster som et bytte.

Størrelse:

Vægt:

Han: 7 – 12 kg

Hun: 7 – 12 kg

Skulderhøjde:

Han: 20 – 30 cm

Hun: 20 – 30 cm

Forventninger:

Energiniveau: Meget energisk

Levetid: 13 – 15 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Stærk

Tendens til at grave: Stærk Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Moderat

Avlet til:

At være jagthund til rævejagt

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Dobbelt pels, flad, hård

Farver: Hvid, hvid med sorte eller brune aftegninger

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Jack russel terrieren findes med tre forskellige pelstyper: glat, brækket eller ru (groft, længere lige hår). Alle pelstyper har tendens til at fælde. Jack russel er hvid med sorte eller brune aftegninger.

Racen har en kompakt, muskuløs krop. Hunden vokser, til den er 20 – 30 cm høj. Den vejer sædvanligvis mellem 7 og 12 kg.

Personlighed:

Jack russell terrieren er en glad og energisk hund med et stærkt ønske om at arbejde. Hunde af denne race er mest glade, når de har selskab og en opgave at udføre. Det er normalt for en jack russel at grave, især hvis den beslutter, at det er dens opgave at befri din have for gnavere! Jagtevnen er avlet ind i den; det er dens natur. Dens hang til jagt kombineret med det høje energiniveau gør træning til et must for en jack russel. Du vinder aldrig en kamp på viljestyrke med en jack russel.

Da den er en gøende terriertype, kan en jack russel godt give hals. Men denne hund er årvågen og er god som vagthund. Racen er naturligt selvhævdende og vil muligvis ikke acceptere små børn eller andre dyr i hjemmet. Den kan især være aggressiv over for andre hunde.

Som bofælle:

På grund af dens personlighedstræk, er en jack russel terrier ikke egnet til alle. Dens jagtinstinkt kan ikke trænes ud af racen. Denne hund ser instinktivt familiens kat eller hamster som et bytte. Nogle af dem kan muligvis lære at komme godt ud af det med andre kæledyr, hvis de kommer ind i hjemmet som hvalp, men den fremtidige ejer er nødt til at overveje mulighederne på forhånd.

Jack russel terrieren har brug for masser af motion, og et hjem med en stor, indhegnet have er bedst. Jack russel har en trang til at udforske og jage, og den strejfer gerne. Mange har været fanget i dagevis i underjordiske rørføringer og huler. Hvis den holdes indendørs, er daglige, raske gåture et must!

Jack russel kan også lide at være med på en vandretur eller til en langvarig kaste-/henteleg. Den er ikke den rigtige race til dig, hvis du foretrækker en hund, der gerne ligger fredeligt på sofaen hele dagen.

Valg af foder til Jack Russell terrier

Jack Russell terrier lever længere end større hunderacer, på grund af deres størrelse. Men den lille størrelse betyder også, at de udsættes for mere kontakt med frie radikaler, og disse kan skade celler og DNA, herunder i nerve- og immunsystemerne. Det rette foder kan heldigvis hjælpe, Hill's Science Plan Small & Mini indeholder et højt niveau af klinisk dokumenterede antioxidanter for at give jack russell terrieren den immunitet den har brug for. Udover det høje niveau af klinisk dokumenterede antioxidanter indeholder Small & Mini foderet også en special blanding af omega-6 og omega-3 fedtsyrer, som fremmer sund hud og en flot pels. Du kan læse mere om vores foder til små hunde her.

Historie:

Jack russel terrieren er en sand arbejdsterrier. Racen har fået navn efter pastor John Russell, der avlede en af de fineste terrierstammer til rævejagt i England. Jack russell er en gøende terriertype, sådan at forstå, at hunden skulle jage ræven ud med sin vedvarende gøen, men aldrig måtte dræbe byttet. Jack russell har udelukkende været avlet til jagt siden starten først i 1800-tallet.

På grund af dens brede genetiske sammensætning, er der nogen variation i standarden for jack russel terrier. Faktisk resulterede uenighed om benlængden i, at racen blev opdelt i separate racer i England, hvor hunden med længere ben kaldes parson jack russel terrier, og hunden med kortere ben blot hedder jack russel terrier.

I Amerika er hunden med længere ben officielt anerkendt som jack russel terrier-racen, på trods af at den kortbenede udgave er mere populær. Racen har været populær hos hestefolket i årevis.

Medieeksponeringen, især den populære terrier “Moose”, der spiller “Eddie” i tv-showet “Fraser”, og “Soccer”, der er stjernen i børneprogrammet “Wishbone”, har medført, at racens popularitet er eksploderet.

Jack russell terrieren er forholdsvis ny som medlem af terriergruppen hos AKC, men den blev indlemmet i gruppen under protest fra opdrættere, der frygtede, at det ikke var godt for racen, at den blev anerkendt af AKC. Som følge heraf findes der to foreninger for racen i USA, den oprindelige Jack Russell Terrier Club of America og den nyere Jack Russell Terrier Association of America, der er anerkendt af AKC.

Relaterede kattepleje artikler