Information om og personlighedstræk ved hunderacen dværgschnauzer

 

Da den er hurtig til at lære og tilpasse sig, kan dværgschnauzer have det lige så godt med at bo i en lejlighed i byen som i et hus på landet. Denne gæve hund er social og skal være med i familiens aktiviteter.

 

Dværgschnauzer – kort fortalt
The Miniature Schnauzer Dog Breed

Det oprindelige formål med dværgschnauzeren var at fange rotter på gårdene. Schnauzer betyder skæg.

Størrelse:

Vægt:

Han: 5 – 10 kg

Hun: 5 – 7 kg

Skulderhøjde:

Han: 30 cm

Hun: 30 cm

Kendetegn:

Halvspidse ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Gennemsnitligt

Levetid: 12 – 14 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Stort

Tendens til at grave: Moderat Behov for at være social/få opmærksomhed: Stort

Avlet til:

At fange rotter

Pels:

Længde: medium:

Kendetegn: Dobbelt pels, hård

Farver: Salt og peber, sort og sølv, sort

Generelt behov for pelspleje: Moderat

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Dværgschnauzeren er en hund med firkantet kropsbygning og ru pels.

Hannen og hunnen har en højde på omkring 30 cm og vejer 5 til 10 kg.

Hundens rektangulære hoved er prydet med buskede øjenbryn, et hvalroslignende overskæg og et frodigt skæg.

De fleste dværgschnauzere har salt- og peberpelse, men nogle er helt sorte, og andre er sort- og sølvfarvede.

Personlighed:

Dværgschnauzeren er en hårdfør, årvågen og gæv lille hund. Den kan være viljestærk og kan opføre sig hidsigt, når den står ansigt til ansigt med hunde, den ikke kender.

Den legesyge dværgschnauzer er ideel til familier med børn, der har en fornuftig adfærd. Den er også kendt for at være lydig, hurtig til at lære og hengiven over for sine mennesker.

Som bofælle:

Dværgschnauzeren er god til at tilpasse sig. Den kan have det lige så godt med at bo i en lejlighed i byen og få et par gåture dagligt som med at bo på et landsted med masser at plads til at løbe på.

Da racen er noget frygtløs, når den er i nærheden af andre hunde, er det vigtigt, at en dværgschnauzer møder andre hunde, mens den stadig er hvalp.

Dværgschnauzeren er et socialt dyr, som elsker at være sammen med sine mennesker. Dens største behov er at være fuldt inkluderet i familiens aktiviteter, uanset om det er at se tv eller at gå ud og løbe.

Da den ikke fælder, er den ideel til mennesker, der er allergiske over for andre racer. Men pelsen skal plejes regelmæssigt med hyppig børstning, trimning af hår og kløer, og nu og da skal den klippes, og pelsen skal klippes helt ned efter behov.

Dværgschnauzeren ældes med ynde, så den får ikke aldringstegn, før den er langt oppe i årene. I gennemsnit forventes den at leve i 12 til 14 år.

Historie:

Dværgschnauzeren er en hårdfør, glad lille hund, der blev avlet første gang sidst i det 19. århundrede i Tyskland. Den nedstammer fra affenpinscheren og den almindelige schnauzer. Den er ikke kun den mindste og mest populære af schnauzerne. Den er også den eneste terrier, der ikke kommer fra de europæiske øer.

Ordet schnauzer betyder skæg. Det oprindelige formål med dværgschnauzeren var at fange rotter på gårdene. Men i dag er dværgschnauzerens vigtigste mission i livet at holde mennesker med selskab og bringe glæde til dem, der er så heldige at bo sammen med denne muntre hund.

I 1933 anerkendte AKC dværgschnauzeren som en særskilt race i forhold til den almindelige schnauzer. På et tidspunkt var dværgschnauzeren den tredje mest populære race i Amerika, og mange har den stadig som deres favorit.

Relaterede kattepleje artikler