Information om og personlighedstræk ved hunderacen weimaraner

 

Weimaraner er ideel til ejere, der ønsker en stor, aktiv hund til jagt, vandreture og andre udendørsaktiviteter. Den er dejlig at være sammen med og yderst intelligent, men den skal aktiveres for at forebygge destruktiv adfærd.

 

Weimaraner – kort fortalt
The Weimaraner Dog Breed

I det 19. århundrede fandt man weimaraneren hos adelen i byen Weimar, som avlede “weimar pointere” til storvildtsjagt.

Størrelse:

Vægt:

Han: 34 – 38 kg

Hun: 31 – 36 kg

Skulderhøjde:

Han: 60 – 70 cm

Hun: 55 – 65 cm

Kendetegn:

Flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Meget energisk

Levetid: 10 – 13 år

Tendens til at savle: Svag Tendens til at snorke: Svag

Tendens til at gø: Svag

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Moderat

Avlet til:

At spore storvildt og være all-round jagthund

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Flad

Farver: Musegrå til sølvgrå

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

 

Weimaraner er en stor hund, der vejer fra 31 til 38 kg.

Den måler 60 – 70 cm til skulderen; hunnen er ofte en smule lavere. Kroppen er stærk og bygget til at arbejde, den er strømlinet og meget udholdende, når den løber. Hovedet er stærkt og jagthundeagtigt med hængende ører. Weimaraneren er normalt fuldvoksen, når den er 1 til 2 år, men den når sin fulde størrelse i 6- til 8-måneders alderen.

Weimaranerens pels er kort, glat og glinsende, og den anses for at være let at pleje pelsen på. Farven er musegrå til sølvgrå, hvilket har givet hunden tilnavnet “det grå spøgelse”.

Personlighed:

Weimaraneren er en aktiv hund, der kræver et højt fysisk aktivitetsniveau på grund af dens historie som jagthund. Selvom det er en jagthund, er den ikke god til at være i en hundekennel og foretrækker at være sammen med sin ejer. Den er yderst intelligent og har brug for aktiviteter, der holder den beskæftiget for at forebygge destruktiv adfærd som at tygge og grave. Den skal holdes i en stor, indhegnet baghave for at forhindre, at den strejfer om.

Som bofælle:

Weimaraneren har brug for virkelig meget samvær med mennesker. Den er også meget tolerant over for andre hunde, hvis den er godt socialiseret. Andre kæledyr, såsom katte, gnavere, fugle eller krybdyr, skal holdes væk fra weimaraneren, for på grund af racens nedarvede jagtinstinkt er den tilbføjelig til at dræbe disse dyr.

Weimareneren er ideel til ejere, der ønsker en stor, aktiv hund til jagt, vandreture og andre udendørsaktiviteter. Den kan blive en god vagthund. Weimaraneren klarer ikke så godt at være alene i lang tid. Den kan gø for meget og prøve at slippe ud, hvis den bliver overladt til sig selv i mange timer. Den har tendens til destruktiv tygning.

Weimaraneren bliver typisk fra 10 til 15 år gammel.

Historie:

Weimaraneren dukkede op først i det 19. århundrede. Her fandt man denne hund hos adelen i byen Weimar, som avlede “weimar pointere” til storvildtsjagt. Det menes, at blodhunden kan være en forfader eller slægtning til weimaraneren. Men uanset hvor den kommer fra, krævede de adelige, at kun medlemmer af den tyske weimaranerklub måtte eje en weimaraner. Weimaraneren blev senere fremavlet til hønsehund, da storvildtjagt var for nedadgående i Tyskland.

Howard Knight, amerikansk sportsudøver og hundeavler, bragte to weimaranere til USA i 1929. Selv før den blev anerkendt i AKC, klarede weimaraneren sig yderst godt i lydighedsprøver, hvilket vakte interessen hos hundeentusiaster. Weimaraneren blev anerkendt af American Kennel Club (AKC) i 1943.

Weimaraneren udmærker sig især ved jagt og er med i gruppen “Sporting” i AKC. En hund i denne race er aktiv og dejlig at være sammen med.

Relaterede kattepleje artikler