Information om og personlighedstræk ved hunderacen ruhåret fox terrier

 

En ruhåret fox terrier besidder en uendelig mængde energi og er en fremragende familiehund i et hjem med velopdragne børn. Denne terrier vil gerne behage og reagerer godt på træning.

 

Ruhåret fox terrier – kort fortalt
The Wire Fox Terrier Dog Breed

Ligesom den glathårede fox terrier er den ruhårede fox terrier en naturlig jæger, som er avlet til at være modig og beslutsom.

Størrelse:

Vægt:

Han: 8 – 10 kg

Hun: 8 – 10 kg

Skulderhøjde:

Han: 30 – 40 cm

Hun: 30 – 40 cm

Kendetegn:

Dolichocephal (langt ansigt), opretstående ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Meget energisk

Levetid: 10 – 13 år

Tendens til at savle:  Svag 

Tendens til at gø: Stærk

Tendens til at grave: Stærk Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Stort

Avlet til:

Jagt på skadedyr og rævejagt

Pels:

Længde: Medium

Kendetegn: Dobbelt pels, hård, krøllet

Farver: Hvid med brun, sort osv.

Generelt behov for pelspleje: Stort

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

 

Den ruhårede fox terrier har sit navn efter pelsens tætte og ruhårede struktur.

Ofte er pelsen lidt bølget, men standarden for udstillingshunde er, at pelsen aldrig må være krøllet. Hvid bør være den fremherskende farve i de ru hår med sorte og brune aftegninger.

Den ruhårede fox terrier er en lille hund med en slank kropsbygning. Hanhunden vejer ca. 10 kg, og hunhunden vejer normalt 8 kg. Den er ca. 30 – 40 cm høj. Ansigtet er langt med ører, der er foldet frem mod kinderne.

Personlighed:

Den ruhårede fox terrier er livlig og vil ikke holde sig diskret i baggrunden i dit hjem. Den trives, når den får en opgave at udføre, og den stræber efter at behage sine ejere. Af natur elsker den at grave og vil muligvis gøre det, især hvis den keder sig. Den egner sig bedst til en familie, der gerne vil inddrage deres hund i masser af aktiv leg.

Den ruhårede fox terrier er en opmærksom hund og vil lade sin ejer det vide, hvis en fremmed nærmer sig. Denne hund er nem at træne, og lydighedstræning anbefales for at bremse dens stærke jagtinstinkt. Den kan lære at komme godt ud af det med andre kæledyr, men hannerne kan være aggressive over for andre hanhunde.

Som bofælle:

Det man først og fremmest skal overveje, hvis man gerne vil have en ruhåret fox terrier, er racens helt enorme energi. En ruhåret fox terrier er perfekt til børn, da den aldrig bliver træt af at lege både indenfor og udenfor. Den vil gerne behage og reagerer positivt på træning. Den har brug for masser af motion for at holde sig i form.

Regelmæssig børstning med en børste med naturlige svinehår er nødvendig for at holde pelsen sund. Lejlighedsvis klipning af pelsen kan være nødvendig, men det vil blødgøre pelsens struktur. Det kan være nødvendigt at plukke pelsen med hånden for at opretholde den rette struktur, men det er for vanskeligt for de fleste kæledyrsejere.

Historie:

Ejere af foxhunde, der ønskede en hurtig, kvik lille hund, som let kunne ledsage dem på jagten, fremavlede den moderne fox terrier. Den ruhårede fox terrier havde til opgave at samarbejde med jægere til hest om at jagte ræve. Ligesom den glathårede fox terrier er den ruhårede fox terrier en naturlig jæger, som er avlet til at være modig og beslutsom. Indtil for nylig blev de to racer betragtet som samme race, blot med forskellige pelstyper.

Den ruhårede fox terrier stammer fra England. Den er sandsynligvis fremavlet fra den hvide engelske terrier ved at krydse denne med en bull terrier eller beagle. Det vigtigste karaktertræk er størrelsen, da den ruhårede fox terrier skal være lille nok til at gå ind i huler i jorden for at jage ræve ud. Navnet terrier stammer fra “terra”, som betyder jord. Enhver rigtig terrier skulle være i stand til at “gå ned i jorden”.

Relaterede kattepleje artikler