[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ernæring

Vand

Vand er det vigtigste af alle næringsstoffer og livsnødvendigt. Dyr kan miste næsten alt deres fedt og halvdelen af deres protein og stadig overleve, men hvis de mister 15% af deres vand, dør de.

FÅ MERE AT VIDE

Kulhydrater

Simple kulhydrater og stivelse i foderet bruges af kroppen som en kilde til glukose. Som sådan har de flere hovedfunktioner.

FÅ MERE AT VIDE

Protein

For at lave et protein bliver aminosyrer sat sammen i en lang kæde. Kæden pakkes så sammen i en tredimensionel struktur, som en garnnøgle. Selvom der er hundredvis af forskellige aminosyrer, bruges kun 21 af dem i proteiner hos dyr.

FÅ MERE AT VIDE

Fedt

Fedt i kosten er nødvendigt for at: a. forsyne kroppen med energi: fedt i kosten forsyner hunden eller katten med 2,25 gange flere kalorier pr.

FÅ MERE AT VIDE

Mineraler

Mere end 18 mineraler menes at være essentielle for pattedyr. Makromineraler er pr. definition nødvendige for hunden eller katten i større mængder i foderet og mikromineraler eller sporelementer i meget mindre mængder. Alle makromineraler undtagen svovl er beskrevet i teksten.

FÅ MERE AT VIDE

Antioxidanter

Kroppens naturlige antioxidantforsvar beskytter til en vis grad mod frie radikaler, der er skadelige for cellemembraner, enzymer og DNA. Men trods dette så udsættes alle kroppens celler for 10.000 'angreb' om dagen. Tilsætning af biologisk aktive antioxidanter i kosten, såsom E-vitamin og C-vitamin, betakarotin og selen danner et skjold, der støtter kroppens naturlige forsvar.

FÅ MERE AT VIDE

Vitaminer

Vitaminer kan opdeles i to hovedgrupper afhængig af, om de er opløselige i fedt eller vand. Derudover er der en gruppe af substanser, som ligner vitaminer uden at passe præcist til kategorierne.

FÅ MERE AT VIDE
[ ↑ skip to content ↑ ]