3 trin til at vænne din kat til nyt foder

Der vil højst sandsynligt komme et tidspunkt i din kats liv, hvor den skal overgå til nyt foder - enten et diætfoder eller et foder, der passer bedre til dens livsfase. Katte bør gradvist overgå til deres nye foder for at undgå maveproblemer. Her er tre tips til en succesfuld overgang.

1

Find ud af den rette portionsstørrelse

bag of dry hills food with highlight on recommended feeding chart

Sørg for, at du ikke overfodrer din kat, og at portionerne er tilpasset til dens vægt og sundhedsmæssige behov. En god måde at starte ud på er at tjekke fodervejledningen på bagsiden af foderets emballage, men din dyrlæge vil kunne give dig den bedste anbefaling.

2

Følg denne 7-dages overgangsplan

I løbet af en uge skal du gradvist reducere mængden af din kats nuværende foder, mens du øger mængden af det nye kattefoder. Du kan enten vælge at blande foderet i en skål eller du kan give det i to separate skåle. Kræsne katte kan have brug for en overgang på 10 dage eller lidt mere.

pet food transition days 1-2
DAG 1-2
pet food transition days 3-4
DAG 3-4
pet food transition days 5-6
DAG 5-6
pet food transition day 7
DAG 7
3

Tilsæt lidt vådfoder, hvis det er nødvendigt

cat eating from bowl with can of wet hill's food on the side

Katte kan være på vagt overfor forandringer, især når det gælder nyt foder. En anelse dåsefoder kan være en god hjælp, når den skal have nyt foder. Hvis du tilføjer lidt vådfoder, skal du tage højde for disse kalorier, så du ikke overfodrer. Sørg altid for at spørge din dyrlæge til råds ift. den rette mængde.