DET MEST
VELSMAGENDE
HUNDE- OG KATTEFODERBEGYNDER MED
DET GRUNDLÆGGENDE

Fodringstid er mere end et dagligt ritual for din hund eller kat – det er en særlig oplevelse, der involverer alle dens sanser.

Uanset om det drejer sig om et foder til daglig velvære og sundhed eller et diætetisk foder, hvor ernæringen er afgørende for dyrets sundhed, så fungerer foderet kun, hvis din hund eller kat har lyst til at spise det. Derfor har Hill’s en videnskabeligt baseret tilgang til alle de elementer, der gør måltider til en god oplevelse for din hund eller kat.

Eksperterne får altid det sidste ord

Alt vores foder testes af hunde og katte på vores Pet Nutrition Centre (PNC). Vores firbenede "kolleger" tager deres arbejde meget alvorligt, og med rette – deres mening er nemlig afgørende for, hvilke smage der fungerer.

orange kat, der spiser våd mad væk fra pladen

Ud over at få masser af kærlighed og tid til at lege har disse hunde og katte flere meget vigtige opgaver som eksempelvis at fortælle os, hvordan vores foder påvirker dem fra snude til hale. Dette omfatter:

  • Hvilke smagsaromaer, der tiltrækker dem
  • Hvilke smage og konsistenser, de foretrækker
  • Hvilken størrelse og form på foderpiller, de foretrækker

Det hunde- og kattefoder, der smager bedst, vinder

Alle de smagsprofiler, vi udvikler, skal igennem en række smagsvurderinger hos hunde og katte på PNC, så vi kan se, hvad de foretrækker. Vi præsenterer hver gruppe af hunde eller katte for forskelligt foder for at se, hvad de vælger. Vi registrerer den mængde foder, de enkelte hunde og katte spiser, og bruger disse data til at fastslå, hvilket foder de bedst kan lide.

hill’s gryderetter i en hvid skål

Billedet med ingredienser er kun til illustration. Ingredienserne varierer fra produkt til produkt.

At forstå videnskaben bag god smag

Vores eksperter arbejder på at sikre, at alt vores foder indeholder ernæring, der appellerer til hunde og kattes sanser. Vi har et helt team af forskere ansat, der konstant afprøver nye kombinationer af dufte og smage for at udvikle de mest indbydende smagsvarianter.

Vi forsøger at finde ingredienser, der kombinerer kvalitetsernæring med smage, som hunde og katte kan lide. Eksempler på dette er bl.a.:

billede af kylling af høj kvalitet
Kylling
billede af oksekød af høj kvalitet
Oksekød
billede af lam af høj kvalitet
Lammekød
billede af laks af høj kvalitet
Laks
billede af gulerødder
Gulerødder
billede af kartofler
Kartofler
beholder med sund olie
Olie og fedtstoffer

Billederne med ingredienser er kun til illustration.

Ikke for lidt, ikke for meget.

Vi sammensætter alt vores foder, så der er en nøjagtig balance mellem de næringsstoffer, der opfylder deres specifikke sundhedsbehov, herunder alderstrin, størrelse eller særlige behov.

close up image of dog’s nose

Afkodning af aromaen

Duften af et hunde- eller kattefoder kan være afgørende for hunden eller kattens interesse, inden foderet overhovedet kommer ned i madskålen.

Et enkelt foder kan have op til 200 forskellige smags-/aromamolekyler. På en god dag er vores næse måske kun i stand til at identificere 15-20 af dem. Ved hjælp af sofistikerede teknikker hjælper vores avancerede analyselaboratorium os med at analysere komplekse smage og aromaer på det molekylære plan, så vi kan forstå spiseoplevelsen set fra hunden eller kattens synsvinkel.

Aromagrammet:
At forstå en duft

For at vi kan sammenligne og kopiere forskellige aromaprofiler, skal vi først finde en måde at beskrive dem på. Vores sansepanel bruger et præcist sprog til at skelne mellem de forskellige aromaers egenskaber. Beskrivelser som "ristet" og "kødfuld" bruges til at skabe en detaljeret smagsprofil, som vi kalder et aromagram.

Hvert aromagram fungerer næsten som et "smagsfingeraftryk" for et bestemt hunde- eller kattefoder. Ved at foretage smagsprøvning med hunde og katte og sammenligne disse profiler kan vi bedre forstå, hvilket foder hunde og katte kan lide eller ikke lide.

Konsistens

Den rette smag involverer alle sanser, og de fysiske egenskaber for selve hunde- og kattefoderet spiller en vigtig rolle for din hund eller kats måltid.

Billedet med ingredienser er kun til illustration. Ingredienserne varierer fra produkt til produkt.

Billedet med ingredienser er kun til illustration. Ingredienserne varierer fra produkt til produkt.

Vådfoder og stews

Uanset om det er malet, hakket, paté eller stew, er vådfoder et fantastisk måltid på grund af dets lækre konsistens og stærke aromaer. Det kan serveres alene eller som lækker topping oven på tørfoder.

Køb vådfoder

Til hunde Til katte

Køb stews

Til hunde Til katte

Udvikling af en bedre foderpille

billede af forskellige kibble former

Foderpilleformen er udviklet til forskellige spisepræferencer og virkeevne

billede af brostens tekstur

Konsistensen spiller en rolle, og hunde og katte kan lide at knase og tygge deres foderpiller på forskellige måder

billede af forskellige kibble størrelser

Foderpillestørrelsen har betydning, især for hunde, hvor en større foderpille er bedre i forhold til hundens størrelse

I sidste ende handler det om: glade og sunde hunde og katte

Inden et Hill’s produkt ender i din hund eller kats madskål, har det allerede været igennem adskillige bedømmelser og kvalitetskontroller udført af vores team af ernæringseksperter, dyrlæger, diætister, fødevareteknologer samt kræsne hunde og katte – for at sikre, at måltidet altid er en skøn oplevelse for din hund eller kat.

Se, hvad din hund eller kat mener