store fordele
for små hunde

TAKKET VÆRE VIDENSKAB.

Hvilke racer anses for at være små hunderacer?

Fra gravhunde til yorkshireterriere, små hunderacer kan give dig masser af personlighed og selskab. Små hunderacer defineres sædvanligvis som hunderacer, der vejer mindre end 9,5 kilo, og findes i næsten hver hundetype. De kaldes både "toy"-, ”miniature”- eller "selskabs"-hunde, og de har særlige behov alt efter race, temperament og fysik.

Hund står med sweater på

Små hunderacer har særlige ernæringsbehov

Små hunderacer har en anden fysik sammenlignet med store hunderacer, og det rette foder kan hjælpe med at fremme en god balance for din lille, lodne ven. Nogle ernæringsbehov, som du bør overveje:

Hund mave ikon

Kalorieindtagelse

Små hunderacer, hvis forbrænding er højere end hos store hunderacer, behøver ca. 88 kalorier pr. kilo pr. dag, hvor større hunderacer kun Behøver halvdelen.[1] Spørg din dyrlæge, hvad din hunds idealvægt er.

Hund oxidativ ikon

Oxidativt stress

Grundet deres høje levealder har små hunde også godt af foder med et højt indhold af antioxidanter, hvilket kan hjælpe med at neutralisere frie radikaler gennem deres lange liv.

 

En lille hund sidder foran tomme madskåle

Kombinér våd- og tørfoder

At blande vådfoder med tørfoder er en god måde at tilføje tekstur og smag til din hunds måltider.

Blandingsmulighed Tørfoder Vådfoder
En smule knas 95% 5%
Blød og sprød 90% 10%
En lækker topping 80% 20%

Hill's foder til små hunderacer er udviklet til livslang sundhed

Hos Hill's gør vi mere end blot at tilpasse foderpillestørrelsen for at imødekomme ernæringsbehovene hos små hunde. Vi sammensætter vores foder til små hunderacer i henhold til deres unikke kaloriebehov og alderstrin. Vores vådfoder har en blød konsistens og en lækker smag, som din hund vil elske, samtidig med at det giver hunde af små racer den energi, de har brug for.

 

 

 

 

 

VIDSTE DU AT?En lille hund, som er sund, kan leve op til 20 år.Det er vigtigt at huske på, at din hunds levetid kan variere markant alt efter livsstil.

Kvinde viser sin lille hund kærlighed

Pleje af en lille hunderace

Små hunderacer har de samme personlighedstræk som store hunde, men de kommer i en sød, lille indpakning med unikke kendetegn og en unik personlighed.

Små hunde kan nemt blive stresset

Verden kan godt være overvældende for en lille hund, men du kan hjælpe hunden ved at reducere almindelige stressfaktorer og give den vante rammer og selskab.

Almindelige stressfaktorer:

 • Separation: Hunde elsker at have et behageligt, personligt rum, som de kan trække sig tilbage til
 • Høje lyde:  Overvej at spille blid musik for at overdøve de generende lyde
 • Ændringer i deres rutine: Lav en forudsigelig daglig rutine med regelmæssig fodring, gåture og legetid
 • Indtrængen i det personlige rum: Især børn bør få vejledning i, hvordan de behandler hunde og lader dem slappe af

VIDSTE DU AT? En lille hund bør have sit eget "rum", såsom et hundebur, taske, kurv eller måtte, hvor den kan føle sig tryg og rolig.

Mange små hunderacer har behov for særlig pleje

Små langhårede hunde – uanset om der er tale om en langhåret puddel eller silkeglat yorkshireterrier – bør børstes dagligt for at holde pelsen i god stand og for at forebygge knuder og filtring, som kan være smertefulde at fjerne.

Gode pelsplejevaner har stor betydning for små hunde:

 • Brug lunkent vand, som føles behageligt for din hund
 • Brug en shampoo til hunde
 • Brug en udredningsbørste, som er fremstillet specielt til langhårshunde
 • Børst blidt i hårenes retning
 • Skyl grundigt for at forhindre hudproblemer
 • Tør din hund ved hjælp af et varmt håndklæde

Små hunderacer har brug for legetid

Leg med legetøj kan styrke båndet mellem dig og din hund og give hunden både mental stimulering og motion.

 • Vælg legetøj i den rigtige størrelse: Legetøj, som er for stort, kan være svært at holde ved – legetøj, som er for småt, kan udgøre en kvælningsfare
 • Pas på din hund i leg med større hunde: Større hunderacer – især hvalpe – kan tro, at små hunde er legetøj
 • Hold øje med børn: Sørg for, at dine børn ved, hvordan de bør lege med en lille hund
 • Der er ingen grund til at behandle dem som babyer: Din lille hund er stadig en hund, så giv den rig mulighed for at løbe frit rundt
small paws centre

Dedikeret til din lille hunds velbefindende

Hill's har skabt et dedikeret Small Paws Centre for bedre at forstå de ernæringsmæssige, sociale, emotionelle og adfærdsmæssige behov hos små hunderacer. Dette nye center er en del af vores globale Pet Nutrition Centre, eller PNC, og anvender den nyeste teknologi til at udvikle specielt sammensat ernæring til at imødekomme de unikke behov hos små hunde.

Small Paws Centre er hjem for 80 små hunde på under 5,4 kilo – som hver modtager fantastisk pleje og deltager i en masse indendørs- og udendørsaktiviteter i løbet af dagen, herunder en udendørs hundepark.

1 Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Set den 26. oktober 2020.