Sådan håndterer du din hunds kræsenhed

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Oplever du, at din hund levner sit velsmagende og nærende foder? Så har du måske en kræsen hund. Læs her hvordan du kommer problemet til livs.

Du tror måske, at din hund har behov for en varieret kost, men sandheden er, at hunden glædeligt ville spise det samme foder hver dag resten af livet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give den et godt og nærende foder.

Din hund nedslægter fra jægere, der var vant til at spise det, de kunne nedlægge

Oftest er det ikke hundens personlighed, der er årsag til dens kræsenhed. Typisk er det et resultat af, at ejerne giver hunden rester eller for mange godbidder. Dette øger ikke kun hundens risiko for at blive overvægtig, men kan give den tendens til kræsenhed. Hunden kan nemlig finde på ikke at spise sin mad i håb om, at der kommer noget mere spændende. Husk, at hunde og kattes ernæringsmæssige behov er anderledes end menneskers. Derfor er vores mad ikke nødvendigvis tilpasset deres ernæringsmæssige behov.

Hvis du har tilbudt din hund forskellige typer foder for at finde det helt rigtige, kan det også have påvirket den til at vente på noget bedre.

Sådan kommer du kræsenheden til livs

  • Hjælp din hund med at forstå, at der ikke bliver serveret anden mad
  • Lad hundens mad stå fremme i 30 minutter og fjern det så
  • Når hunden skal have sit næste måltid, kan du stille maden frem igen
  • Efter et par dage kan du begynde at give lidt godbidder- men vær standhaftig. Din hund sulter ikke. En sulten hund vil altid spise.
  • Det kan være svært at se hundens skuffelse, men du vil glæde dig over det til sidst, når du er kommet hundens kræsenheden til livs.

Udskift din hunds foder gradvis

Hvis du skal udskifte din hunds foder, er det vigtigt at gøre det gradvis.

  • Start med at blande det nye og gamle foder og øg så gradvist mængden af det nye foder, mens du reducerer mængden af det gamle. Denne proces er behjælpelig, når hunden skal vænne sig til et nyt foder uden at sultestrejke.
  • Hvis du skifter fra våd- til tørfoder, forsøg da at blande en smule lunkent vand I tørfoderet.
  • Hvis din hund pludselig er blevet kræsen uden tidligere at have vist tegn på denne opførsel, kan det være tegn på sygdom. I så fald bør du holde øje med opkast, diarre, sløvhed eller vægttab. Kontakt din dyrlæge, hvis hunden viser tegn på sygdom.

Relaterede Artikler